Maskan: “Masat Sulama 2007’den beri çalışmıyor”

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Latif Maskan, Masat Sulama'yı gündeme getirdi.

Maskan: “Masat Sulama 2007’den beri çalışmıyor”
Bayburt Postası - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Mehmet Latif Maskan, “2007 yılından beri Bayburt’ta bulunan Masat Sulama çalışmıyor. Maliyetlerin pahalı oluşundan dolayı faaliyetler durdurulmuş. Buna çözüm bulunmalıdır” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e yaptıkları ziyareti değerlendiren Maskan, bölgenin tarım sorunlarını aktardıklarını söyledi.

Açıklamasında bölgeye hizmet edecek bir TARSİM Bölge Müdürlüğü kurulmasının çok yararlı olacağına değindiğini de belirten Maskan, Masat Sulama ile ilgili sorunu da aktardı.

Maskan şöyle konuştu:

“Suni tohumlama için devletin gönderdiği kaynağın çoğu damızlık birlikleri tarafından kesiliyor. Bu haksızlığın önüne geçilmesini istiyoruz. Başta Erzincan olmak üzere bölge olarak sulamanın pahalı olması vatandaşımızın şikayetine neden olmaktadır. Sulama maliyetleri makul seviyeye çekilmelidir. 2007 yılından beri Bayburt’ta bulunan Masat Sulama çalışmıyor. Maliyetlerin pahalı oluşundan dolayı faaliyetler durdurulmuş. Buna çözüm bulunmalıdır. Sulama birliğinin devlete 700 bin lira borcu bulunuyor. Bölgede hazine adına büyük ölçekli araziler bulunuyor. Hazine adına kayıtlı bu araziler bir an önce vatandaşa satılmalıdır. Arazilerin tapusu vatandaşa verilmelidir”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çiftçi 9 yıl önce

Eksik bilgi; düzeltelim , 1999 yılında kurulan ve işletmeye 2000 yılında açılan masat sulaması 2008 yılı dahil sistem çalışmış, 2009 dan itibaren pompalar maliyetinin yüksek olması başta olmak üzere siyasilerin ve teaş çalışanlarının işgüzarlığı sayesinde çalıştırılamamaktadır.sahanın % 34 ü olan cazibe sulaması devam etmektedir.Bu bilgileri yukarı aktaranların eski il müdürürünü kötüleyip , mevcut olanın süresinin uzatılmasını müsteşar ve bakandan isteyen sevgili başkan , her plartformda eleştirdiğin sulama birliğine zahmet olacak ama 1 saatını ayır , sorunlarını ve çözüm önerilerini yerinde gör.

Avatar
ABUZER YILDIRIMTEPE 9 yıl önce

Çiftçi rumuzuyla yorum yazan SAYIN; İbrahim Şentürk
Siz başarısızlığınızın sebebini kendinizde aramalısınız.Siyasileri ve Ziraat Odası Başkanı olarak beni suçlamanız yersizdir.Masat sulaması ile ilgili çalışmaları 8 yıldır yapmaktayım.Bir de olmayan,faaliyetini sürdüremeyen bir birliğin neresini ziyaret edeceğim!