Masat Vadisi bereketini görsün

Çoruh Nehri havzasında bulunan Gezköy, Heybetepe, Maden, Masat ve Yaylapınar için 3 milyon liralık yatırım planlandı. Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Erzurum, Artvin ve Bayburt illerindeki Çoruh nehrinin geçtiği mikro havzalarda uygulanan ve toplam bütçesi 125 milyon TL olan Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin Bayburt Masat Mikro Havzası için 3 milyon TL’lik yatırım tutarı planlandığını açıkladı...

Masat Vadisi bereketini görsün

Bayburt Postası - Çoruh Nehri havzasında bulunan Gezköy, Heybetepe, Maden, Masat ve Yaylapınar için 3 milyon liralık yatırım planlandı. Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Erzurum, Artvin ve Bayburt illerindeki Çoruh nehrinin geçtiği mikro havzalarda uygulanan ve toplam bütçesi 125 milyon TL olan Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin Bayburt Masat Mikro Havzası için 3 milyon TL’lik yatırım tutarı planlandığını açıkladı.

Uygulama alanında bulunan köylerde sulama altyapısının iyileştirilmesi, mera ıslahı, meyve sebze üretimi ve ahır iyileştirme gibi birçok desteği içeren proje hakkında bir açıklamada bulunan Özbek, 2014 yatırım yılında 5 köyü kapsadığını belirtti. 2019 yılına kadar devam edecek olan projenin uygulama alanında bulunan diğer köylerin de daha sonraki yıllarda proje kapsamına dahil olacağını kaydeden Özbek, şu açıklamayı yaptı:

“Bayburt’un en önemli can damarlarından olan Çoruh Nehri havzasının rehabilite edilmesi ve havzadaki kırsal yaşamın iyileştirilmesi amacıyla yürütülen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında ilimizde uygulama alanında bulunan köylerde sulama altyapısının iyileştirilmesi, mera ıslahı, meyve sebze üretimi ahır iyileştirme gibi birçok alanda çiftçilerimize destek sağlanacaktır. Erzurum, Artvin ve Bayburt illerindeki Çoruh Nehri'nin geçtiği mikrohavzalarda uygulanacak projenin toplam bütçesi yaklaşık 125 milyon TL olup proje 2019 yılına kadar devam edecektir. Bu süre içerisinde de ilimiz Çoruh havzasında bulunan kırsal altyapıyı ve yaşamı destekleyen birçok çalışma yapılacak olup, 2014 yılında Masat vadimizde bulunan 5 köyde yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırım yapılacaktır. İlerleyen yıllarda Çoruh havzasındaki diğer köylerimizde de benzer faaliyet ve çalışmalara devam edilecek olup, Bayburt tarihinde kırsal alanda uygulanan ilk dış kaynaklı proje olan Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi’nin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.“

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi

2002 - 2004 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA)  'Çoruh Nehri Havzasında Katılımcı Havza Rehabilitasyonu Master Plan Çalışması’ kapsamında hazırlanan projenin dış kaynak finansmanın Japon Hükümeti tarafından sağlanacak kredi ile karşılanıyor. Proje İkraz Anlaşması 22 Haziran 2011 yılında imzalandı. 4 milyar 225 milyon Japon Yeni ( yaklaşık 79 milyon TL ) tutarındaki kredinin İkraz Anlaşması’nın imza tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi, Kredinin son kullanım tarihi 19 Ekim 2019’dur. Artvin, Bayburt ve Erzurum illerinde, 242 köy ve 55 bin kişiyi ilgilendiren proje,  604.301 hektar alana sahip  12’si öncelikli olmak üzere toplam 18 mikro havzada uygulanacak.

Proje kapsamında 2014 yılı içerisinde öncelikle Masat, İspir, Oltu ve Yusufeli havzalarında uygulama çalışmaları gerçekleştirilecek. Projenin ilk etapta uygulanacağı Bayburt Masat Mikro Havzası ise Gezköy, Heybetepe, Maden, Masat ve Yaylapınar’ı kapsıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.