Kırklartepe Barajı'nın yapımına başlanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'ta inşa edilecek olan Kırklartepe Barajı'nın yapımına başlanıyor.

Kırklartepe Barajı'nın yapımına başlanıyor
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'ta inşa edilecek olan Kırklartepe Barajı'nın yapımına başlanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, barajın tamamlamanmasıyla birikte 55 bin 380 dekar zirai arazinin modern sulama sistemine kavuşacağını bildirdi. 

Kavcıoğlu şunları söyledi:

"108 Milyon TL değerinde olan ve projesi tamamlanan Kırklartepe Barajımızın 2017 yılında yapımına başlanacaktır. Barajın tamamlanmasıyla birlikte toplam 55 bin 380 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacaktır. Başta Başbakanımız sayın Binali Yıldırım olmak üzere bakanlarımız sayın Naci Ağbal ile sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na ve tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum. Bayburt'umuza hayırlı uğurlu olsun!"
 
Kırklartepe Barajı, Gökçedere'nin kolu olan Saruhan (Haho) Deresi üzerinde, Göldere Köyü'nün yaklaşık 700 metre güneydoğusunda yer alıyor. Temelden 45 metre yükseklikte 2.287. 400 m3 Gövde Dolgu hacminde ve 20,37 hm3 su tutma kapasitesinde Çoruh Nehri Havzası'nın memba kısmını oluşturan Çayıryolu-Aydıntepe ovalarından biri olan Çayıryolu Ovası'nın sulanması maksadıyla kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilecektir.  Keşif bedeli 108.000.000 TL'dir. Sulama projesi hazırlanmış olup 2018 yılı içerisinde sulama inşaatı ihale edilmesi planlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seko69 7 yıl önce

bu şehrin sorunları bu kadar mı görmezden gelinir? yahu Allah aşkına köyden şehre göç almış başını gidiyor. köyde kalanlar da genelde yaşlı kesim. yanı hayvancılığı ve tarımı bırakmış daha güçleri yetmeyen kesim.. köydeki gençlerin %90'ı taşeronda çalışıyor. hayvancılığın ve tarımın bittiği bir şehire 180 trilyon harcayarak baraj yapmak akıl işi değil.... ipin ucunu kaçırdınız ve halen kaçmaya devam ediyor. Allah aşkına köyde arazi, hayvanı olan insanları neden güvenlikçi, taşeron çalıştırmak için can atarsınız? bunun tarım ve hayvancılığı öldürdüğünü görmeyecek kadar kör müsünüz? köydeki genci taşerona yerleştir, şehirdeki işsizin gözünün yaşına bakma, sonra göç olsun. sonra kalk tarım için baraj yap... bir araştırın bakın bakalım son 5 yılda köyden kaç kişi merkeze göç etmiş, kaç köy okulu kapatılmış.. ne kadar arazı ekilmiyor? bunları aslında biliyorsunuz ama beceriksizliğinizi bile lehinize kullanmak istiyor göz boyuyorsunuz...