İlk kez ‘Brokoli’ yetiştirildi

Bayburt Bilgi Paylaşım Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) finansman katkılarıyla yürütülen Bayburt İli Sebze ve Meyve Tarımı Potansiyelinin Artırılması Projesi kapsamında Bayburt’ta ilk kez Brokoli ve Alabaş yetiştirildi.

İlk kez ‘Brokoli’ yetiştirildi

Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) finansman katkılarıyla yürütülen Bayburt İli Sebze ve Meyve Tarımı Potansiyelinin Artırılması Projesi kapsamında Bayburt’ta ilk kez Brokoli ve Alabaş yetiştirildi.

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Bayburt’ta Gökhan Yücel isimli üretici tarafından deneme amaçlı Brokoli ve Alabaş yetiştiriciliği yapıldı. Bayburt'un iklim şartlarına uygun serin iklim sebze yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yapılan demonstrasyon çalışmasında dekar başına ortalama 2 bin kilogram ürün alındı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt’ta daha çok lahana üretildiğini ve diğer ve sebze meyve türlerine rağbet olmadığını ifade ederek, “Oysaki lahana tarımı yerine diğer bazı lahana grubu (Karnabahar, Brokkoli vb.) sebzelerin yetiştirilmesiyle birim alandan daha fazla gelir elde edilebilmektedir. Bu kapsamda, serin iklim sebzelerinden Karnabahar, Brokoli, Kırmızı Lahana, Brüksel Lahanası, Marul, Taze Soğan gibi sebzelerin yetiştiriciliği ilimizde yaygınlaştırılmak, aynı zamanda kavun, karpuz ve çilek gibi türleri üreterek çiftçilerimizin gelir seviyelerini arttırmak amacındayız” dedi.

BAYPROJE’nin finansman katkılarıyla yürütülen Bayburt İli Sebze ve Meyve Tarımı Potansiyelinin Artırılması Projesi kapsamında üretilen Brokoli ve Alabaş deneme çalışmalarından olumlu sonuçlar alındığını ve gelecek bu ürünlerin il genelinde yaygınlaştırılması noktasında çalışmalar yapılacağını belirten Karabulut,  “Projeye destek sağlayan başta proje Koordinatörümüz Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Dursun ve BAYPROJE derneğine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.