Gökçedere'de çiftçi sorunları konuşuldu

Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 2014 yılında sürdürülen çiftçi bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Gökçedere'de çiftçi sorunları konuşuldu
Bayburt Postası - Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 2014 yılında sürdürülen çiftçi bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Bayburt’ta köy köy gezerek sorunları yerinde dinleyen ve çözüm önerileri sunan Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2015 yılının ilk toplantısını Gökçedere Beldesi’nde gerçekleştirdi.

Köy Köy Tarımsal Bilgilendirme Toplantıları" projesi kapsamında gerçekleştirilen Gökçedere programına Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Vekili Hidayet Yılmaztürk, Demirözü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Necdet Kaya ve ilgili teknik personeller katıldı.

Gökçedere Belediye Başkanı Necmettin Bakır ve belde sakinlerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, “Kış dönemlerinde çiftçilerimizin iş yoğunluğunun daha az olması nedeniyle çiftçilerimizle bir araya geliyoruz. Bakanlığımızın tarım ve hayvancılık alanında ortaya koyduğu yeni çalışmaları, desteklemeleri ve çiftçilerimizin sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Karabulut, tarımsal konular ve yeni projeler hakkında bilgi verdiği konuşmasında, daha verimli bir sezon için çiftçilerle daha sık bir araya gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

"Girdi maliyetleri konusunda sıkıntılar var" 

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda, çiftçiler toplantının kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, girdi maliyetleri konusunda sıkıntılar yaşandığını, hayvanların küpelenmesi ve aşılanması konusunda il müdürlüğüne gerekli desteği sağlayacaklarını, yeni projelerin uygulanacağı örnek yerlerden olmak istediklerini belirttiler.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.