En kârlısı seracılık

Bayburt’un sebze ve meyvecilik bakımından en zengin köylerinden biri olan Aslandede Köyü’nde ikamet eden İsmail Öksüz, seracılık alanında bugüne kadar elde ettiği deneyimlerini paylaştı.

En kârlısı seracılık

Bayburt Postası - Bayburt’un sebze ve meyvecilik bakımından en zengin köylerinden biri olan Aslandede Köyü’nde ikamet eden İsmail Öksüz, seracılık alanında bugüne kadar elde ettiği deneyimlerini paylaştı.

Yaklaşık 40 yıldır çiftçilik yaptığını ve son yıllarda daha çok seracılığa ağırlık verdiğini söyleyen Öksüz, “Bana göre seracılık daha önemli ve daha verimli. Çünkü 250 metrekarelik bir seradan 10 dönümlük bir yerden alınacak ürün alınabiliyor. Bunun için seracılık daha kârlı ve bu işle uğraşanlara seracılığı öneriyorum” dedi.

Son 15 yılda modern tarım yaptığını söyleyen Öksüz, "Hibrid tohumlar da kullanarak sırık dometes, hibrid salata, karpuz gibi ürünler yetiştiriyoruz. 15 sene önce bu çeşitlerden Bayburt’ta bir kök dahi yoktu. Hangi çeşitten daha iyi, daha erken verim aldıysak onu seçerek seneye o iyi ürün verenden devam ettik" dedi.

Seracılıkta sorunsuz bir üretim gerçekleştirdiğini ve bunda Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün büyük desteği olduğunu söyleyen Öksüz, Bayburt’ta pazarlama sıkıntısı çekildiğini, bazı bitkisel ilaçları Bayburt’ta bulamadığını, ve örtü altı seracılık yaptığından dolayı don olayı ile karşılaştıklarını söyledi.

Yerli tohumun kaybolmasının çok büyük bir zarar olduğunu belirten Öksüz, elaman sıkıntısı yaşadığını da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.