Desteklemeler için son tarih 31 Aralık

Yurtiçi Sertifikalı Tohumluk Desteklemesi Hakkında Tebliğ’in 10 Mayıs 2013 tarih ve 28643 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığı belirtilirken, Tebliğ’in 8. maddesine istinaden başvuruların, güzlük ekimler için 1 Eylül 2013 tarihinde başladığı, 31 Aralık 2013 Salı günü mesai bitiminde ise sona ereceği ifade edildi.

Desteklemeler için son tarih 31 Aralık

Bayburt Postası - Sertifikalı  Tohumluk Desteklemesi’nden yararlanmak için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2013 olduğu bildirildi. Yurtiçi Sertifikalı Tohumluk Desteklemesi Hakkında Tebliğ’in 10 Mayıs 2013 tarih ve 28643 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığı belirtilirken, Tebliğ’in 8. maddesine istinaden başvuruların, güzlük ekimler için 1 Eylül 2013 tarihinde başladığı, 31 Aralık 2013 Salı günü mesai bitiminde ise sona ereceği ifade edildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Bahadır Sağlam, 2013 yılı Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği ile Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği başvuru sürelerinin 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle sona ereceğini belirtti.

Yurt içinde üretilip sertifikalandırılan sertifikalı buğday, arpa, tritikale, yulaf, çavdar, çeltik, nohut, kuru fasulye, mercimek, susam, yerfıstığı, kanola, aspir, patates, soya, yonca, korunga ve fiğ tohumluklarını bitkisel üretim faaliyetinde kullanan ÇKS’ye kayıtlı çiftçilerin bu desteklemeden yararlanabileceğini belirten Sağlam, “Bu türlerin sertifikalı tohumluklarını kullanarak ekim yapan çiftçilere 2013 yılında dekar başına buğday için 7,5 lira, çeltik, yer fıstığı, yonca için 8 lira, arpa, tritikale, yulaf ve çavdar için 6 lira, nohut, kuru fasulye ve mercimek için 10 lira, susam, kanola ve aspir için 4 lira, korunga, fiğ için 5 lira, soya için 20 lira, patates için 40 lira ödeme yapılacaktır” dedi.

Sağlam, çiftçilerin mağdur olmamaları için 31 Aralık 2013 tarihine kadar Çiftçi Kayıt Sistemine ilişkin güncellemelerini ve Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Desteği ile Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.