'Dargun' Demirözü’nde de yetiştirilecek

Bayburt’ta yetiştiriciliği sadece bir köyle sınırlı olan Dargun otunun sınırları genişliyor.

'Dargun' Demirözü’nde de yetiştirilecek
Bayburt Postası - Bayburt’un Yedigöze (Dacırak) köyünden yıllardır Bayburt’ta yayılan Dargun otu Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Demirözü’nde yetiştirelecek.

Bayburt'ta tarımsal zenginliğin gelişmesi için Doğu Karadeniz Projesi'nin desteği ile hem tıbbi alanda kullanılan hem de baharat olarak kullanılan dargun (tarhun) bitkisinin ekimine Demirözü ilçesinde başlandı.

Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun yaptığı açıklamada, “DOKAP'ın destekleri ile ilçemizde tarhun ekimine başladık. Bir dönüm alandan yaklaşık 200 kilogram ürün alınan tarhun bitkisinin kilogramı yaklaşık olarak 150 TL'den satılıyor. Buda çiftçimize iyi gelir getirecek demektir. Ben hasadının da bereketli olmasını temenni ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.