Çiftçiye yüzde 50 hibe desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hayata geçirilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi’ne ilişkin 9. etap çalışmaları devam ediyor.

Çiftçiye yüzde 50 hibe desteği

Bayburt Postası - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hayata geçirilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi’ne ilişkin 9. etap çalışmaları devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, program kapsamında 34 çeşit tarımsal makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını söyledi.

Bakanlık tarafından hibe desteği için Bayburt’a 713 bin 526 lira ödenek tahsis edildiğini ifade ederek, “Makine ve ekipman desteği için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’müze 230 üreticimiz başvuru yapmış olup, program uygulama rehberinde belirtilen kriterler ve puanlamalar neticesinde hibe almaya hak kazanan asil ve yedek proje sahiplerinin kamuoyuna açıklanmasını müteakip hibe sözleşmeleri imzalanacak ve gerekli makine ve ekipman alımları gerçekleşecektir. Bu hibenin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut ise başvuru yapan 230 çiftçiden 137'sinin, 14 çeşit makine ve ekipman için yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazandığını bildirdi. Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

"Bayburt için tahsis edilen ödenek miktarı 713 bin 526 liradır. Bakanlığın belirlediği kriterler çerçevesinde yapılan puanlama sonucunda, 137 yatırımcı hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazandı. Sözleşme karşılığında arıcılık ve ekipmanları, balya makinesi ve ekipmanları, çayır biçme makinesi, biçerbağlar makinesi, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, el traktörü ve ekipmanları ile toprak frezesi gibi tarım makine ve ekipmanları için başvuran 230 çiftçimizden 137'si yüzde 50 hibe desteği almaya hak kazandı"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.