Çaykur’un önceliği kaliteli çay yaprağı

Çaykur’a bağlı fabrikaları devamlı gezdiğini ve yaş çay kalitesinde önemli bir miktarda düzenleme olduğunu gözlemlediğini söyleyen Sütlüoğlu, önemli açıklamalarda bulundu...

Çaykur’un önceliği kaliteli çay yaprağı
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, geçtiğimiz ay başlayan 2014 yılı yaş çay kampanyasında yaş çayda kaliteyi artırmak adına ciddi gayretleri olduklarını söyledi.


Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, birinci sürgün yaş çay alımlarının tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, “Günlük 7 bin 300 tonlar seviyesinde çay alıyoruz. Toplamda bugüne kadar 110 bin ton yaş çay yaprağı satın aldık. Gördüğünüz gibi yüksek düzeyde çay alıyoruz ve fabrikalarımızda bu çayı muntazam bir şekilde işliyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.




Sütlüoğlu, şunları söyledi: “Bu sene yaş çayda ki kaliteyi düzeltme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Çayımızın geleceği açısından çok önemli, bizim gelecek nesillerin mirasını sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere devretmemiz açısından önemli. Bizim çaydan geçindiğimiz gibi, okuduğumuz gibi, ihtiyaçlarımızı karşıladığımız gibi gelecek nesillerinde okuyabilmesi, ihtiyaçlarını karşılaya bilmesi bu kadar büyük bir kaynağın sürekli olarak bölgeye akışını devam etmesi bu işin sürdürülebilir olmasında olmazsa olmazımız yaş çayda kaliteyi yakalamaktı. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Dolayısıyla bu çayın devamlılığı olmaz. Allah korusun gelecekte hemen komşumuz Gürcistan da olduğu gibi çay bahçeleri dikenlik olur, dağınık olur. Fabrikalar viraneye döner. 24 saat çay sezonunda bölgede gördüğümüz olağanüstü canlılık olağanüstü hareket olmaz. Bölge ekonomisi çöker. Biz bunun için kendi insanımızın, hemşerilerimizin, kardeşlerimizin geleceğini kurtarmak ve daha iyi bir yere taşıyabilme gayreti içerisindeyiz.”


Çaykur’a bağlı fabrikaları devamlı gezdiğini ve yaş çay kalitesinde önemli bir miktarda düzenleme olduğunu gözlemlediğini söyleyen Sütlüoğlu, şöyle devam etti: “Gece, gündüz her saatte fabrikalarımızı denetliyorum. Bir düzelmeye doğru gittiğimizi görüyorum. Ama daha alacağımız çok yol var. Ben duyarlı davranan, söylediklerimizi yapan bezlerini açıp çaylarını havalandıran şöyle bir elden geçiren evsaf dışı çayları ayıklayan daha doğrusu bunları hiç alım yerine gelmeden kendi evinde bu işleri yaparak getiren üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. Anlayışlarından dolayı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum ve bu konuda ki uygulamalarımızı daha da titizlikle yerine getirilmesi noktası hususunu da bir kere daha istirham ediyorum. Fabrikalarımızda önceden de birçok defalarca açıkladık. Genel müdürlüğümüz de 24 saat sizlere hizmet verecek şekilde organize olduk. Her şekilde her saatte yetkililere ulaşma şansınız var. Ayrıca Genel Müdürlüğümüzde oluşturduğumuz 444 54 53 numaralı beyaz masaya da 24 saat müracaat edebilirsiniz. Genel Müdürlüğümüzde de nöbet sistemi oluşturduk. Daire başkanlarımızın her biri her gün Genel Müdürlüğümüzde nöbet tutuyor. Vatandaşımız 444 54 53 numaralı telefonu aradığı zaman ilgili arkadaşımız burada ki nöbetçi daire amirime iletiyor. İşçi sayımız az bu sene işçi almak istedik ama bu mümkün olmadı. Gerekli izinler çıkmadığı için izin alamadık çok az sayıda kıt sayıda işçilerimizle bu üretimi yapıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz bu nedenle alım yerlerinde bazı eksiklikler olabilir, bazı sıkıntılar olabilir. Bunları da en asgari seviyede tutmaya çalışıyoruz. Bu konuda da üreticilerimizin, hemşerilerimizin anlayışını bekliyoruz, desteklerini bekliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.