ÇATAK Programı köy muhtarlarına anlatıldı

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, il genelindeki köy muhtarları ile bir araya gelerek, ÇATAK Programı'nı anlatıyor.

ÇATAK Programı köy muhtarlarına anlatıldı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, il genelindeki köy muhtarları ile bir araya gelerek, ÇATAK Programı'nı anlatıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 43 ilde uygulanan ve 2015 Nisan ayında Bayburt'un dahil edildiği illerle birlikte toplamda 51 ilde uygulanmaya başlayan Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) Programı il genelindeki muhtarlara anlatıldı.

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, bitkisel üretimde doğal kaynakların korunarak sürdürülebilir tarımı teşvik eden proje kapsamında üretim yapan çiftçilere çeşitli kategorilerde dekar başına 30 ila 135 TL arasında destek sağlanacağını söyledi.

Bayburt'un bütün desteklerden yararlanabilmesini kendilerine hedef olarak seçtiklerini belirten Karabulut, "Bu konuda uzun süredir yaptığımız çalışmalar neticesinde Bakanlığımızca Bayburt ili 2015 yılında ÇATAK projesi kapsamına alınmıştır. Bu proje kapsamında doğrudan toprak işlemesiz ekimde dekar başına 30 TL destek sağlanmaktadır. Taş toplama ve hayvan gübresi ile gübreleme yapıldığında 60 TL, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında ise 135 TL destek sağlanmaktadır. Projenin Bayburt çiftçisine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Karabulut, ÇATAK Programı ile bilgi verdiği konuşmasında şunları söyledi:

ÇATAK Programında, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunması amaçlanmaktadır. ÇATAK Programı kapsamında destekleme yapılacak alanlarda, üç ayrı kategoride belirlenen uygulamalara 3 yıl süreyle ödeme yapılmaktadır. Bu kapsamda birinci kategori; minimum toprak işlemeli tarım uygulamalarına 30 TL, ikinci kategori, toprak ve su yapısının korunması ve erozyonun engellenmesi 60 TL, üçüncü kategori; çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalarına 135 TL ödeme yapılır."

Köy muhtarlarının katılımı ile gerçekleşen ÇATAK bilgilendirme toplantısında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Uysal, Ziraat Mühendisi Abdurrahman Müftüoğlu, Ziraat Mühendisi Muammer Araz ve ÇKS İl Sorumlusu Nevzat Kılıç tarafından proje hakkında bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.