Bayburt'un tarım havzaları tespit ediliyor

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, tarımsal üretimin kendi ekolojisine uygun alanlarda yoğunlaşması, desteklenmesi, örgütlenmesi, ihtisaslaşması, entegre bir şekilde yürütülmesi ve tarım envanterinin hazırlanması amacıyla Bayburt'ta çalışma başlatıldığını söyledi.

Bayburt'un tarım havzaları tespit ediliyor
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, tarımsal üretimin kendi ekolojisine uygun alanlarda yoğunlaşması, desteklenmesi, örgütlenmesi, ihtisaslaşması, entegre bir şekilde yürütülmesi ve tarım envanterinin hazırlanması amacıyla Bayburt'ta çalışma başlatıldığını söyledi.

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Bayburt'a yönelik olarak bölge ekolojisine uygun, ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlayacak ürün deseninin belirlenmesi amacıyla Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzalarında çalışan konu uzmanları Metin Kavak, Mine Uçar, Tuğkan Taş ve Zeynep Eriş, Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayla Aslaner, Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Özlem Çakır, Doğu Anadolu Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Erdal Aksakal, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi Muammer Araz ve teknik personeller katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca başlatılan  Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modelleri kapsamında ülke genelinde 30 ana havza belirlendiğini, devam eden çalışmalarla 170 alt havzanın belirleneceğini söyledi.

Bayburt'un alt havzaların belirlenmesi çalışmasında yer alacağını söyleyen Karabulut, "İklim, toprak, üretim ve pazar durumu gibi bir çok kriterin dikkate alınarak her havzada ekonomik ve ekolojik olarak en uygun yetiştirilecek bitki deseninin belirlenecektir" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.