Bayburtlu arıcılara kovan desteği

Bayburt'ta maddi durumu iyi olmayan çiftçilere arı kovanı dağıtıldı.

Bayburtlu arıcılara kovan desteği
Bayburt Postası - Bayburt'ta maddi durumu iyi olmayan çiftçilere arı kovanı dağıtıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından "Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında, köylerde arıcılık bilgisi bulunan ve yeterli sermayesi olmayan Maden, Masat, Gez ve Heybetepe’deki 8 çiftçiye arı kovanı verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik, Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nde yer alan köylerdeki 8 çiftçiye toplam 160 kovanlı arı hibe edildiğini söyledi. 

Özçelik, proje amacının köylülerin gelir seviyesini yükseltmek olduğunu ifade ederek, "Verdiğimiz arılı kovanlar polen üretimine uygun olan apartlara uygun olduğundan ilk yılda kovan başına 1 kilogram polen aldığını varsayarak 20 kilogram polen üretimi sağlanacaktır. Böylece piyasa fiyatı 50 lira olan polenden bin lira yıllık bir sağlanmış olacaktır. Bunun yanında elde edeceği bal ise köylülerimizi ek gelirini arttıracaktır" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.