Bayburt’a 3 gölet daha geliyor

Bayburt’ta 3 ayrı gölet ve sulaması inşaatının alanı için kamulaştırılma izni alındı.

Bayburt’a 3 gölet daha geliyor
Bayburt Postası - Bayburt’ta inşa edilecek olan 3 ayrı gölet için kamulaştırma izni alındı. Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Dövmekaya, Soğukgöze ve Petekli göletleri için gerekli alanın kamulaştırıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Bayburt Merkez’de Dövmekaya ve Soğukgöze Göleti ve Sulaması ile Demirözü-Petekli Göleti ve Sulaması için gerekli kamulaştırma olurları Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kendisine sunulduğu gün imzalandı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Merkez-Dövmekaya Göleti ve Sulaması İnşaatı ile 1100 dekar, Merkez-Soğukgöze Göleti ve Sulaması İnşaatı ile 1920 dekar, Demirözü-Petekli Göleti ve Sulaması İnşaatı ile de 5 bin 530 dekar araziye su sağlayacağını söyledi. Bu tesislerin hizmete alınmasıyla çiftçilerimizin daha çok ürün üretebileceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bayburt’ta baraj, gölet, sulama tesisleri başta olmak üzere yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 9 yıl önce

gümüşdamlaya yapılacak olan göletin akıbeti ne oldu

Avatar
kenan tüfekçi 9 yıl önce

Kırklartepe barajının durumu nedir