Bayburt tarımına yeni teknik

Toprağa verilen zararı engelleyen ve Türkiye 'de son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan "anıza doğrudan ekim yöntemi", Bayburtlu çiftçilerin tarımdaki yeni umudu olacak.

Bayburt tarımına yeni teknik
Bayburt Postası - Toprağa verilen zararı engelleyen ve Türkiye 'de son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan "anıza doğrudan ekim yöntemi", Bayburtlu çiftçilerin tarımdaki yeni umudu olacak. 2015 yılında Bayburtlu çiftçilerin kullanabileceği sistemle yaklaşık 30 bin hektar tarım arazisi de ekonomiye kazandırılacak.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, toprak işlemesiz tarım tekniğinin batıda ve gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanıldığını belirtti.

Anıza doğrudan ekim yönteminin Türkiye'de de son yıllarda yaygınlaştığını söyleyen Karabulut, "Bu tekniğin Bayburt'ta da yaygınlaşması için bir dizi çalışma başlattık. Bakanlığımızın da bu yeni tekniğin teşvik edilmesi amacıyla bir takım destekleri var" dedi.

Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Projesi (ÇATAK) kapsamında birçok ilde bu şekilde işlenen topraklara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ayrıca destek verdiğini dile getiren Karabulut, Bayburt'un projeye gelecek yıl dahil edileceğini, programa dahil edildikten sonra söz konusu destekten yararlanmak için bu tekniğin Bayburt'ta geliştirilip yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Karabulut, tekniğin Bayburtlu çiftçilere tanıtımı ve hazırlık amacıyla farklı kaynaklardan projeler yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.