Bayburt'ta kuraklık çiftçiyi zor duruma soktu!

Ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da yoğun bir şekilde hissedilen kuraklık çiftçiyi çaresiz kıldı.

Bayburt'ta kuraklık çiftçiyi zor duruma soktu!

Bayburt Postası - DSİ sulama kanallarını kullanamayan Çayırköprü, İncili ve Abrans köylerinde susuzluktan mahsülleri yok olma tehlikesi ile başbaşa kalan çiftçiler Arpalı Belediyesi’nin kapısını çaldı.

DSİ sulama kanalı ihalesini alan Arpalı Belediyesi’ne kanalların yetersizliğinden bahseden çiftçiler, mahsüllerinin hiç olacağını belirttiler.

Çifçiler adına konuşan Bilgehan Sancar, DSİ kanallarını şuan için üç köyün hiç kullanamadığını belirterek, kanallardaki susuzluğun biran önce çözülmesini, işin ihalesini alan Arpalı Belediyesi’nden talep ettiklerini belirtti.

Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur’un birkaç noktadan kanala su getirmek için çabaladığını söyleyen Bilgehan Sancar, kanala su gelmezse çiftçileri zor bir yılın beklediğini kaydetti. Sancar, “Eğer bu kuraklıkla beraber kanalın suyunu da köyümüze götüremezsek mahsul hiç olacak” diye konuştu.  


 

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Kuraklık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 3 yıl önce

Devasa kanallar yapıldı ama su yok. Kabahatli kim belli değil. Bu memlekette daha ne yapılır. DSİ barajı ve kanalları yaptı köylülere teslim etti. İlk yıllar bir şeyler yapıldı kanallar ve arazi su yüzü gördü ama kaç yıl sürdü bu durum ben unuttum. Bu süreç birlikler tarafından iyi yönetilmedi. Tarlasını sulayan çiftçi su parasını vermiş mi vermemiş mi belli değil. Toplanan paralar ile ne yapıldı. En önemli gider kalemi olan elektrik bedelide ödenmeyince elektrikler kesildi. Sistem durdu. Bunun kabahatlisi kim. Kimse üzerine almıyor. Bu suda kanallara kendiliğinden gelmez, işte durumumuz.

Avatar
Şafak Güngör 3 yıl önce

İstanbul'dakı kuraklığı CeHaPe zihniyetine bağlayanlar Bayburt'taki kuraklık için ne bahane bulacak.

Avatar
Nivli 3 yıl önce

Bizim milleti ancak kuraklık paklar ekilen tarlaların çoğu kredli faizli millet asi yöneticilerin ayrım yapmaları başımıza taş yagmiyorsa ALLAH a şükür edelim