Bayburt'ta çiftçilere eğitim

Bayburt Tarım ve Orman Müdürlüğünce, "Yerinde Eğitim Yerli Eğitim, 100 Günde 200 Eğitim" sloganıyla çiftçilere yönelik başlattığı eğitimler kapsamında final toplantısını Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Bayburt'ta çiftçilere eğitim
Bayburt Postası - Vali Pehlivan, Arpalı beldesindeki toplantıda yaptığı konuşmada, bir işte başarı isteniyorsa öncelikle o işle ilgili donanıma sahip olunması gerektiğini söyledi.

Uzun yıllar boyunca çiftçilik ve hayvancılık yapan kişilerin bu süreçte kendi tecrübelerinin de oluşabildiğini belirten Pehlivan, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte daha etkin, daha verimli, standartları daha yüksek, getirisi daha yüksek sonuçlar elde edebilmek için hem teknolojik imkanlardan faydalanmamız hem de çağın getirdiği problemlere karşı üretilen yenilikleri de hayata geçirmiş oluyoruz. Dolayısıyla maksadımız her anlamda standartları yükseltmek. Bilgi standardını da yükseltmek, üretim standardını, ürün standardını da yükseltmek. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizin köy köy, mahalle mahalle gezip bu eğitimleri düzenlemelerinin sebebi bu."

İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Karabulut ise çiftçilere yönelik 2,5 ay önce başlattıkları 100 Günde 200 Eğitim çalışmasını tamamladıklarını ifade ederek, katkıları dolayısıyla Vali Ali Hamza Pehlivan'a tüm çiftçiler adına teşekkür etti.

Bayburt'taki tüm köyler ile çiftçileri kapsayacak şekilde yürüttükleri bu eğitim çalışmalarını yaklaşık 3 yıldır düzenli yaptıklarını anlatan Karabulut, şunları söyledi:

"Ne mutlu bize ki bizim başlattığımız ve devam ettiğimiz bu çalışma şu an Türkiye'nin birçok ilinde bizden örnek alınmış ve farklı isimlerle yapılıyor. Bu toplantılar ne fayda sağlıyor? Örneğin geçen yıl buzağı ölümleriyle ilgili eğitim yaptık. İlimizde buzağı ölümleri yüzde 17 seviyesindeydi. Yani yılda yaklaşık 4 bin buzağı kaybımız oluyordu. Eğitimler sonunda bu rakam yüzde 6 seviyesine geriledi. Bu da şu anlama geliyor, biz Bayburt'ta yaklaşık 2 bin 500 buzağıyı kurtarıp ekonomiye kazandırmış olduk."

Toplantı, Vali Pehlivan'ın belde sakinlerinin çeşitli konulara ilişkin öneri ve taleplerini dinlemesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.