Bayburt'ta biçerdöver kontrolleri başladı

Bayburt’ta 2021 yılı hububat hasadının başlaması ile birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince biçerdöver kontrolleri başladı. 

Bayburt'ta biçerdöver kontrolleri başladı

Bayburt Postası - Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü biçerdöver kontrolörleri dane kaybının en aza indirilmesini amaçlıyor.

Biçerdöverle hasatta ürün kayıp oranında ulaşılacak hedef Bayburt’ta 2021 yılı için % 2 olarak belirlendi.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli teknik ekipler, hububat hasadı döneminde çiftçilerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmaması için biçerdöver operatörlerinin belgeli olup olmadığını, yangın söndürme ekipmanlarını, dane döküm durumunu denetliyor.

Ortalama verime ilişkin bilgilerle biçerdöver sahibi, operatörü ve tarla sahibi hakkında kişisel bilgiler hasat denetim formuyla kayıt altına alınıyor. 

Yapılan denetimler sırasında Biçerdöver Kontrol Hizmetlerinin yürütülmesiyle ilgili Valilik Tebliğ’i hükümlerine aykırı hareket eden biçerdöver sahiplerine cezai işlem uygulanıyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.