Aydıntepe'de besicilere koyunlar dağıtıldı

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ve Aydıntepe  Kaymakamı Tanju Çanakcıoğlu tarafından "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında projeden yararlanan yetiştiricilere ilk koyunlar dağıtıldı.

Aydıntepe'de besicilere koyunlar dağıtıldı

Bayburt Postası - Aydıntepe’de küçükbaş hayvancılığı geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla başlatılan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesinde" ilk adımlar Aydıntepe’de de atıldı.

Aydıntepe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında imzalanan iş birliği protokolü sonrası yetiştiriciler hayvanlarını teslim almaya başladı.

Projeden yararlanarak üreticiliğe ilk adımlarını atan Aydıntepe Merkez’den Hamit Güneş, Ferit Altuntaş, Eşref Şentürk ile Şalcılar köyünden Muhammet Hanefi Korkut, Müslüm Genç isimli yetiştiriciler oldu.

Vali Epcim yaptığı açıklamalarda "Köyümde Yaşamak İçin Bir 'Sürü' Nedenim Var" projesi ile bu kapsamda besicilere toplam beş yüz koyun verildiğini belirterek, “Bu bir başlangıç.Küçük baş hayvan yetiştiriciliği noktasında Milli ekonomiye ve çiftçilerimize çok büyük katkısı olacak” diye konuştu.

Epcim, “Projelerimizin hayırlı olmasını, bu ilk dağıtılan koyunların Aydıntepe ve Şalcılar Köyüne hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.