Albayrak: Fındığınızı 12 liranın altında satmayın

Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Albayrak, üreticilerden, fındığı 12 liranın altında satmama ve emanete vermemelerini istedi.Albayrak, yönetim kurulu üyeleri ve bazı üreticilerin de katılımıyla...

Albayrak: Fındığınızı 12 liranın altında satmayın
Trabzon Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Albayrak, üreticilerden, fındığı 12 liranın altında satmama ve emanete vermemelerini istedi.

Albayrak, yönetim kurulu üyeleri ve bazı üreticilerin de katılımıyla Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, FİSKOBİRLİK’te 2006 yılından kalan alacaklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. FİSKOBİRLİK’in, 8 yıldan beri fındık üreticilerinin hakkını gasp ettiğini savunan Albayrak, kurumun, 2006 yılından üreticilere olan 15 milyon liralık borcunu ödemeden, yeni fındık alacağını açıklamasını eleştirdi. Kazandıkları davalara rağmen alacaklarını bir türlü tahsil edemediklerini dile getiren Albayrak, FİSKOBİRLİK’in topu, kendisine bağlı olan Trabzon Fındık Satış Kooperatifi’ne attığını öne sürdü.

Birliğin, mahkemede ‘borcum yok’ dediğini, üreticilere ise alacakları karşılığında ürün önerdiğini anlatan Albayrak, mahkemelerin verdiği 2006 yılı ürün borcunun FİSKOBİRLİK’e ait olduğu kararına dikkatleri çekiyor. Birliğin, üreticiye olan borçlarını bu yıl ödeyeceğine dair açıklamalar da yaptığını söyleyen Albayrak, “Her yıl aynı yalanlar tekrarlanıyor. Üreticileri oyalayarak saltanatlarını sürdürüyor, maaş almaya devam ediyorlar. 15 milyon borç kayıtlarınızda isim isim belli. Trabzon İcra Ceza Mahkemesi’ne, kendisine sağlı SS 28 Sayılı Trabzon Fındık Satış Kooperatifi’ne ‘borcum yok’ derken, üreticiye ise ‘para yerine yağ verelim, FİSKOMAR’dan ürün verelim’ diyerek oyalamayı, yargıya da yalan beyanda bulunarak borçlarından kurtulmayı mı amaçlıyorlar?” dedi.

Üreticilerin, alacaklarıyla ilgili açtığı davalara atanan bir bilirkişinin, birkaç arayla iki farklı görüş belirttiği bilgisini veren Albayrak, ilk raporunda, ‘borcun FİSKOBİRLİK’e ait olduğu kanaatindeyim’ dediğini, ikinci raporunda ise tam tersini yazdığını belirtti. Albayrak, “Aynı kişi birkaç ay arayla nasıl iki farklı rapor veriyor. Borç ya vardır ya yoktur. Ülkemizde yargının düştüğü açmazı yaratanlara bir gün üreticiler hak ettiği dersi verecektir.” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda üreticilere de seslenen Albayrak, “Fındığınızı 12 liranın altında satmayın. 8 yıldan beri ürün bedellerini ödemeyen, üreticiyi sürekli oyalayan FİSKOBİRLİK’e de bu yönetim gidene kadar ürün de vermeyin, emanete de fındık teslim etmeyin.” diye ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.