4 köyde arıcılık kursu

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ORKÖY projesi kapsamında arıcılık kursu düzenledi. Gez, Maden, Masat ve Yaylapınar köylerini kapsayan eğitimlere 92 kursiyer katıldı.

4 köyde arıcılık kursu
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ORKÖY projesi kapsamında arıcılık kursu düzenledi. Gez, Maden, Masat ve Yaylapınar köylerini kapsayan eğitimlere 92 kursiyer katıldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan kurs hocası Ziraat Mühendisi Öner Bakan, kurslara ilgilinin beklenenden yoğun olduğunu belirterek, özellikle soru cevap kısmıyla arı yetiştiricilerinin bilgilenmesine önemli katkı sunulduğunu söyledi.

Bakan, kursta eğitimi verilen konulara da değindiği konuşmasında, “Kursumuzda arıcılığın tarihi ve gelişimi, arıcılığın tarım ve ülke ekonomisindeki yeri, dünyada ve Türkiye’de arıcılık, arıcılıkta kullanılan alet ve malzemeler, arı ırkları, bal arılarında büyüme ve gelişme, bal arılarının beslenme, besin madde ihtiyaçları, arı kolonisini oluşturan bireyler ve koloni düzeni, bal arılarının yararlandıkları doğal yiyecek kaynakları, iyi bir arıcılıkta dikkat edilmesi gerekenler, arıcılıkta yıl boyunca yapılacak çalışmalar, arıcılıktan sağlanan ürünler ve arı sağlığı konuları işlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Bakan, 92 kişinin yararlandığı kursların bitiminde başarılı olan kursiyere sertifika verildiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.