353 çiftçiye yem bitkisi tohumu

Bayburt'ta, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (JİKA) finanse ettiği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

353 çiftçiye yem bitkisi tohumu
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın (JİKA) finanse ettiği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamındaki Taht Mikro Havzası'nda yer alan Taht, Polatlı, Dövmekaya, Akçakuzu, Yedigöze, Yerlice, Ballıkaya, Kurbanpınar, Dağtarla, Aydıncık ve Buğdaylı köyleri ile Masat Mikro Havzası'nda yer alan Masat, Heybetepe, Yaylapınar, Maden ve Gez köylerinde 353 çiftçiye 260 bin lira tutarında 50 ton yem bitkisi tohumu hibe edildiği bildirildi.

Söz konusu destekle 16 köyde yaklaşık 6 bin dekar alanda yem bitkisi ekilişiyle Bayburt çiftçisi ve hayvancılığına önemli katkı sağlanacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"2015 yılı içerisinde devam eden yem bitkisi destekleme çalışmalarında bu çalışmalara ilaveten ahır rehabilitasyonu, orman dışı mera rehabilitasyonu, tarımsal alet makine desteği, arılı kovan desteği, meyve sebze demonstrasyonları, güneş enerjisi, kuzine soba, meralarda sıvat-suluk yapımı gibi faaliyetler yürütülecektir. Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Erzurum, Artvin ve Bayburt illerindeki Çoruh Nehri'nin geçtiği mikro havzalarda uygulanmakta olup toplam bütçesi yaklaşık 125 milyon liradır. 2014-2019 yılları arasında devam edecek proje kapsamında Bayburt'ta Taht Mikro Havzası ve Masat Mikro Havzası olmak üzere 2 mikro havzada 16 köy bulunmakta. Söz konusu havzalar kapsamındaki köylerde her yıl yaklaşık 3 milyon liralık çalışma yapılacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.