30 milyon dolarlık dev proje başlıyor!

Bayburt, Gümüşhane ve Rize’yi kapsayan 30 milyon dolarlık dev proje başlıyor.

30 milyon dolarlık dev proje başlıyor!
Bayburt Postası - Bayburt, Gümüşhane ve Rize’yi kapsayan dev proje başlıyor. Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerekçe raporu ve ön projeleri hazırlanan projenin etüt ve fizibilite çalışmalarının başladığını duyurdu.

Kırsal alandaki çiftçilik faaliyetlerine pazarlama imkânlarının geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesini hedefleyen proje hakkında bilgi veren Özbek, “Daha önce müjdesini vermiş olduğumuz Bayburt-Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi’nin etüt ve fizibilite çalışmaları başlamıştır. Uzun bir süredir Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde yapmış olduğumuz girişimler neticesinde; Hazine müsteşarlığından uygun görüşleri alınarak yatırım programına konulan Bayburt-Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi’nin etüt ve fizibilite çalışmaları için aralarında bakanlık ve UNDP görevlilerinin bulunduğu bir ekip, 11 Ağustos tarihi itibari ile ilimize gelmiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerekçe raporu ve ön projeleri hazırlanan projenin etüt ve fizibilite çalışmaları başlanmış olup, UNDP Türkiye ofisi tarafından yürütülen bu çalışmalar sırasında projenin esas içeriği ve kapsamı şekillendirilecektir. Etüt ve fizibilite çalışmalardan sonra gerekli kredi anlaşması imzalanarak,  projenin saha uygulamaları başlatılacaktır” dedi.

Açıklamasında, proje hakkında, “Esas içeriği, etüt ve fizibilite çalışmaları esnasında şekillendirilecek olan proje kapsamında ilimizde; kırsal alandaki çiftçilik faaliyetlerine yönelik tohum, fidan, makine alımı destekleri, hayvancılık faaliyetlerine yönelik destekler, suni tohumlama, köy, mera yayla yolları, içme suyu, sulama tesisleri, kanalizasyon altyapı tesisleri gibi kırsal altyapının iyileştirilmesi, kırsal altyapının iyileştirilmesi, çiftçi ve personel eğitimleri, kooperatifleşme ve çiftçi örgütlenmesinin desteklenmesi, pazarlama imkânlarının geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi gibi faaliyetler yapılabilecektir” şeklinde bilgi veren Özbek, projenin 30 milyon dolarlık bir bütçeye ulaşabileceğini söyledi.

Kırsal Kalkınma Projesi’nin Rize ve Gümüşhane ile birlikte Bayburt’ta tarım hayvancılığına ve kırsal yaşamına büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Özbek, “Projenin uygulamaya konmasında büyük desteği olan Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanımız sayın Mehmet Mehdi Eker’e ve bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Tesadüfen de olsa...

Öte yandan 30 milyon dolarlık dev projenin uygulanacağı iller Bayburt, Gümüşhane ve Rize, geçtiğimiz 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin köşk adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a en yüksek oy veren iller sıralamasında ilk 3’te yer almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KİME BU YATIRIM 10 yıl önce

"Çözüm süreci" sporda meyvesini veriyor Gençlik ve Spor Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım programı kapsamında 12 ilde 607 milyon 200 bin liralık spor hamlesini hayata geçirdi Muş'a 32 milyon 250 bin lira, Bingöl'de 43 milyon 850 bin lira, Van'a 48 milyon 800 bin lira, Batman'da 102 milyon 200 lira bedelle toplam 13 projeyi hayata geçireceğiz.DEMEKKİ ÇÖZÜM OY VERMEK DEĞİL SÇÖZÜM TERÖRÜ PKK YI DESTEKLEMEK.UTANMADAN 3 İLE 30 MİLYON DOLARDAN BAHSEDİYORLAR....