3 ilin dev projesinde bütçe daha da arttı

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı tarafından başlatılan Bayburt - Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi’nin bütçesinin arttırıldığını açıkladı.

3 ilin dev projesinde bütçe daha da arttı
Bayburt Postası - Bayburt - Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi’nin bütçesi 43 milyon dolara çıkarıldı. Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı tarafından başlatılan Bayburt - Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi’nin bütçesinin arttırıldığını açıkladı.

Bütçesi yaklaşık 112 milyon liraya yükselen projenin bütçesinin daha da artırılması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Özbek, şu açıklamayı yaptı:

“Proje Finansmanı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İslam Kalkınma Bankasından karşılanacak olup, projenin 8 yıl sürmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında ilimizdeki birçok köyde sulama kanalları, tarla mera ulaşım yolları, kanalizasyon, içme suyu, mera ıslahı gibi altyapı tesisleri, il ve ilçelerimizde köy pazarları, hayvan pazarları, kesimhane, çiftçilerimize ahır, makine ekipman, tohum, desteği, suni tohumlama destekleri, süt toplama araçları gibi birçok alanda faaliyet gerçekleştirilecektir. Bayburt tarihindeki ilk ve tek kırsal kalkınma projesi olan Bayburt - Gümüşhane-Rize Kırsal Kalkınma Projesi, yaklaşık 115 milyon TL’lik bütçesi ile köylerimize ve çiftçilerimize büyük katkılar sağlayacaktır. Projenin uygulamaya konmasında büyük desteği olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’mız Sayın Mehmet Mehdi Eker’e, Kalkınma Bakanı’mız Sayın Cevdet Yılmaz’a ve ilgili bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor, ilimiz hayırlı olmasını diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.