2015'te fırsat kaçtı, 2016'ya yetiştirilmeli!

Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen STK toplantısında Bayburt tarımı da konuşuldu.

2015'te fırsat kaçtı, 2016'ya yetiştirilmeli!
Bayburt Postası - Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen STK toplantısında Bayburt tarımı konuşuldu.

KUDAKA'nın 2015 Yılı Güdümlü Proje desteği kapsamında hayata geçirilmesi düşünülen Bayburt Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi projenin yetişmediği belirtilen toplantıda, projenin daha ciddi ele alınarak 2016'ya yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Bayburt hayvan pazarın bölgedeki ağırlığının yitirdiğini ve bu ağırlığın sağlanması için projenin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yıldırımtepe, önceki yıllarda hayata geçen bir çok projede yapılan yer tespiti yanlışlığının tarım ve hayvancılık yerleşkesinde yapılmaması gerektiğini belirtti.

Prof. Yıldız: "Üniversite üretimi teşvik etmeli"

Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Bayburt Üniversitesi BAKÜTAM Araştırma Merkezi tarafından  yayınlanan kitapların değerli olduğunu fakat Bayburt Üniversitesi'nin üretime yönelik teşvik edici çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

BAYPROJE olarak çiftçi eğitim seminerleri düzenlediklerini ifade eden Yıldız, tarım sektörünün eğitim yönünden de sürekli desteklemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Konu ile ilgili üniversitenin bir çalışma başlatılması gerektiğini belirten yıldız, şunları söyledi:

"Çiftçi Eğitim Koordinasyon Merkezi"


"Bayburt Üniversitesi öncülüğünde Çiftçi Eğitim Koordinasyon Merkezi kurulmalı. Bu koordinasyon merkezine de Ticaret Odası, Ziraat Odası, Esnaf Odaları Birliği gibi sivil toplum örgütleri dahil edilmeli. Belirli periyodlarda tarım sektöründe faaliyet gösteren vatandaşlarımızı bilgilendirici toplantılar düzenlenmeli. Onların üretim anlamında bilimsel katkılar sunulmalıdır."

Toplantıya; Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, BAYPROJE'den Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Akın Bayrak, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mete Emir, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Önder Karaoğlu, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği Başkanı Fatih Dündar, Çerçi Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Aslan Özkan, Dursun Ali Emir, Umut Özkan, Abdulkadir Nişancı ve Murat Okutmuş katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.