2013’te 8 bin 80 çiftçiye 11 Milyon TL hibe

Yaşanan arazi mülkiyet sorunlarının, çiftçilerin desteklerden yararlanması noktasında en önemli engel olduğu açıklandı...

2013’te 8 bin 80 çiftçiye 11 Milyon TL hibe

Bayburt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2013 yılında Bayburt’ta çiftçiye 11.157.203,00 TL karşılıksız üretim desteği sağlandığını açıklandı.

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; çiftçiye sağlanan desteğin Bayburt’un tarımsal yapısına paralel olarak daha çok bitkisel ve hayvansal üretim destek kalemlerinden oluştuğuna yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Özellikle bitkisel üretim desteklerinde yaşanan arazi mülkiyet sorunları çiftçilerimizin desteklerden yararlanması noktasında en önemli engeldir. Bu sorunun çözülmesi için bütün çiftçilerimizin tapu intikallerini yaptırması gerekmekte olup, bu konuda İl Müdürlüğümüz ve Tapu Müdürlüklerinde daha detaylı bilgi alabilirler.

Desteklemelerle ilgili çiftçilerimize daha yoğun bilgilendirme yapmak, destek miktarlarını, başvuru şekillerini ve başvuru tarihlerini duyurmak amacıyla İl müdürlüğümüzce bazı yeni uygulamalar başlatılmıştır. Çiftçi bilgilendirici tarım bültenleri, yeni ve güncel bir web sitesi, çiftçi SMS sistemi, köy bilgilendirme toplantıları, tek adımda hizmet birimi ve el broşürleri gibi uygulamalarla çiftçilerimize ulaşılabilirliği arttırarak desteklemelerden yararlanma oranlarını arttırmak hedeflenmiştir.

Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar sonuç vermiş olup; 2010 yılında 6.413 çiftçiye sağlanan 5.681.977,00 TL destek miktarı; 2013 yılında 8.080 çiftçiye ve 11.157.203,00 TL destek miktarına ulaşmıştır.

İlimizde çiftçilerimize yaptıkları üretime karşılık son 10 yılda 93.524.714,00 TL hibe desteği sağlanmış olup, çiftçilerimizin üretici desteklerinden daha fazla yararlanması için Müdürlüğümüzce duyuru ve bilgilendirme noktasında yoğun bir çalışma yürütülmektedir.”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.