Yine antrenör yok, yine sorun çok!

Kop'ta devam eden sorunları tartışmak üzere Türkiye Kayak Federasyonu Bayburt Kayak İl Temsilcisi Fatih Durğut ve kulüp yöneticileri bir araya geldi. İşte o buluşmadan 'tarajikomik' notlar...

Yine antrenör yok, yine sorun çok!
Bayburt Postası - Kış sezonun başlaması ile birlikte gözler yeniden Bayburt'un tek kayak merkezi olan Kop Dağı'na çevrildi. Kop'ta sorunlar yumağı devam ediyor. İşte bu sorunları bir kez daha masaya yatırmak üzere Türkiye Kayak Federasyonu Bayburt Kayak İl Temsilcisi Fatih Durğut ve kulüp yöneticileri bir araya geldi.

Kış kenti olmasına rağmen , Bayburt'ta kayak sporunun sıkıntılarına değinen Durğut, "geçen yıl kısır geçti ama yanında önemli başarılar da elde ettik" dedi. Türkiye Kayak Federasyonu Bayburt Kayak İl Temsilcisi Fatih Durğut, şunları kaydetti: 

"Milli Takım kampına 5 sporcumuz dahil edildi" 

“Gençlik Spor İl Müdürlüğü'müz bir proje kapsamında sporcu yetiştirdi. Yaklaşık 60 kişilik bir grup, inşallah bu çalışmaları devam ettirebilirsek çok mutlu olacağız, haricinde 21 Şubat Kayak Spor kulübümüz çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiler ve bunun neticesi olarak bu yıl Milli takım kamplarına yaklaşık 5 sporcu dahil edildi, inşallah bu sporcularımız başarılarını bu kamplar sayesinde ilerletebilirlerse Bayburt adına çok güzel kazanımlar olacaktır. 

"Antrenörümüz yok, sorunumuz çok"

"Antrenörümüz yok, sorunumuz çok, dağa gidiş gelişimiz problem, kıt imkânlarla bu başarıları elde edebiliyorsak, elimizde imkânlar olduğu zaman çok daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Geçen yıl kar ezme makinemiz yoktu, bu nedenle kayak yapamıyorduk. Sağ olsunlar siyasilerimiz bu konuda destek oldular ve 2 kez Gümüşhane'den emanetende olsa snowtrac getirdik ve pistlerimizi hazırladık. Ve yarışmalara hazırlandık. Yine Erzurum’dan sezon boyunca kullanmak üzere 1 snowtrac aldık. Yaşadığımız zorlukları anlatmak istemiyorum. Bizim olmadıkça başkasından bunları almak ve kullanmak çok zor.”

"Gerekli başvuruları yapıyoruz ama sonuç alamadık!"
"Emanet kar ezme makinasını riskten dolayı Gümüşhane’den alamıyoruz. Yanı başımızdaki Erzurum’da da 2017 Gençler Olimpiyatları olduğu için, oradaki tesislerin belediyeye devredilmesinden dolayı snowtrac vereceklerine inancımız yok. Bu süreç zarfında tabi ki boş durmadık. Müdürümüz Cengiz Karakaşoğlu ile birlikte bakanlığa defalarca bu konu ile ilgili gerek resmi kanaldan gerek resmi olmayan kanallar ile müracaat ettik. Sorunun çözülmesi ile ilgili başvurularımızı yaptık ama demek ki yetersiz kalmışız.

"Bu yıl ne yapacağız?"
 
"Bu yıl ne yapacağız? Bu sorunları nasıl çözeceğiz? Komşumuz Erzurum’da şu an bırakın gündüzü gece bile kayak yapılıyor. Biz ise hadi gündüzü geçtik, hafta sonları kayak yapabilecek miyiz? Bunun derdindeyiz! Bunun için buraya toplandık, bu sorunların çözümü adına yardım bekleyen sporcu arkadaşlarımız var. Onların gelecekleri belki de bizim buradaki başarımıza bağlı. Diğer iller kayak sezonunu açmışken bizim çocuklarımız kayakla bir antrenman yapmış değil.”
 
Karşılıklı değerlendirmelerin yapıldığı buluşmada kayak sporuna verdiği destek nedeni ile eski Gençlik Hizmetler Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu’na plaket ve çiçek takdim edildi.       
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kerbela 7 yıl önce

Kasap et derdinde , koyun can derdinde tam da bunun için söylenmiştir. Daha ne denebilir ki...

Avatar
Serdar 7 yıl önce

Eskiden smütrackmı vardı? 20 kişi yan yana dizilir 2 saatte pisti çiğner bir gün kaymazdık bir sonraki gün donar kayardık. Eğer çiğneyecek kayakçı yoksa kapatın zaten. ayrıca sağlık müdürlüğünün kar ambulansı var. Arkasına spor müdürlüğü pasit bir silindir yaptırırsa 2 saatte pist çiğnenmiş olur.

Avatar
Hakikat 7 yıl önce

Öğrenci vatandaş el ele vererek gidip kayak pistini ayaklarımizla çiğneyerek bu işi halledebiliriz sen iste be gülüm vermeyenler utansin