Yeni sezon öncesi sessizlik bozuldu

Yeni sezonla ilgili ilk ropörtajını Bayburt Postası spor editörü Selahattin Ekrekli’ye veren As Başkan Hakan Kobal, önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni sezon öncesi sessizlik bozuldu
Bayburt Postası - Spor Toto 3. Lig’in başlamasına 2 ay gibi kısa bir zaman kala teknik direktör ve oyuncu konusunda henüz somut bir adım atmayan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’da sessizlik sona erdi. 

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor As Başkanı Hakan Kobal yeni sezonla ilgili tüm merak edilenleri Bayburt Postası'na açıkladı.

Yeni sezonla ilgili ilk ropörtajını Bayburt Postası spor editörü Selahattin Ekrekli’ye veren As Başkan Hakan Kobal, yeni sezon hazırlıkları, şampiyonluk primlerinin ödenmemesi, teknik adam ve oyuncuların belirsizliği gibi merak edilenlere açıklık getirdi. Şampiyon takımın teknik direktörü Bülent Topuzoğlu ile ilgili ilginç açıklamalarda bulunan Kobal, takımda kalıp kalmayacağı en çok merak edilen yıldız futbolcu Kazım Şeker ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Kobal, şu açıklamaları yaptı:

“En iyi hocayı alacağız”

“Şampiyonluktan sonra 1.5 aylık bir ara verdik. Futbolcularımızın çok emeği oldu. Hepsine çok teşekkür ederiz. Başkan Abdurrahman Şentürk beyin hedefi yine yüksek, yine şampiyon olmak. Bu hedef doğrultusunda bu hafta çalışmalarımıza başlıyoruz. Teknik  kadromuzu oluşturacağız. Eski hocamızda olabilir başka hoca da olabilir. Netleşmediği için kesin bir şey söyleyemiyorum. Hoca konusunda arayışlarımız sürüyor. Yönetim kurulu toplantısında bu konuyu çözüme kavuşturacağız. Bizi arayan hocalar var. Bayburtspor’un bir kalitesi oluştu."

“Kimsenin parası kalmaz”

“Bülent hocamız bir tek şampiyonluk primi kaldığını söylemiş. Bizim hiç bir sorunumuz yok, en kısa sürede ödeyeceğiz. Şampiyonluk primi yeni sezon başlamadan ödenir. Yani yeni bir yapılanmadan şampiyon olarak çıktık. Bir yıllık bir bütçemiz vardı. Başkanımızın söz verdiği şampiyonluk primi geçerli. Ancak başkanımız çoğu zaman yurt dışında oluyor, bu yüzden sık sık bir araya gelemiyoruz. O da kendisine göre bir zaman ayarlamıştır. Primler en kısa zamanda ödenir. Kimsenin Bayburtspor’da parası kalmaz, kalmayacaktır da. Başkanımız o sözü kendi vermiştir, bu yüzden de mutlaka ödeyecektir. Yapacağımız transferlerin peşinatı ödenmeden, onların primleri ödenir. Hedefimiz önce şampiyonluk primlerini ödeyip sonra transfer yapmak.”

“Şu anki görüntü Bülent hoca ile çalışmayacağımız yönünde”

“Bülent hocamız ile şampiyonluk yolunda iyi günlerimiz de oldu, aramızda biraz yıpranmışlıklar da yaşandı. Onu söyleyebilirim. Bazı takıntılar oluştu. Ama yine de karar verecek olan sayın başkanımızdır. Bana bu konuda söz düşerse bende gerekeni zaten söylerim. Şu anki görüntü Bülent hoca ile çalışmayacağımız yönünde. Ama devam etmeyecek diye bir şey de yok.  Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bülent hoca ile her zaman görüşüyoruz.Devam ederiz veya etmeyiz dostluğumuz sürüyor. Ben yine de yüzde 50, yüzde 50 diyeyim. 1 hafta içinde de bu konuyu netleştirip yolumuza devam edeceğiz.”

“Kazım Şeker’in kalmasından yanayım”


“Tüm oyuncularımızla görüşüyoruz. Kontenjanı belirlerken tecrübeli ve elverişli oyuncuları almayı düşünüyoruz. Bana sorarsanız Kazım Şeker’in kalmasından yanayım. Hepsi kalmak istiyor. Erhan Namlı bizimle olmayacak sanırım. Başka takımlarla da görüşmüş ama sürpriz de olabilir. Kazım’ın yanına klas bir oyuncu daha almamız lazım, taraftarı heyecanlandıracak oyuncular alacağız. Kimse merak etmesin en iyisini yapacağız.”

“Yeni bir kan, yeni bir heyecan gerekli”


“Yeni bir lige çıkmışsın. Belki daha farklı yeni bir taze kan gerekli. Çünkü futbolcuların çoğu değişiyor. Birçoğu kontenjana takılıyor. Mesela yaşı tutan 3 oyuncumuz var. 6 kişilik kontenjan var, hepsiyle devam edeceğiz diye bir şey yok. Yeni bir ekip yeni bir kadro oluşturup devam edebiliriz, kontenjan dahilinde aynı ekipten birkaç oyuncumuz devam edebilir. Değişim bir risk değil ama bence bizleri tanıyacak, insani değerleri yüksek teknik adama, kulübü sahiplenecek oyuncuları her zaman kadromuzda görmek isteriz. Bu yılki futbolcu ekibimiz güzeldi. Küçük aksaklıklar oldu ama memnunduk hepsinden. Kazandıkları analarının ak sütü gibi helal olsun.”

“Yeni sezon için geç kalınmadı”

“Geçen yıldan 4-5 oyuncu kalacak. En az 15 yeni oyuncuya ihtiyacımız var. Tüm oyuncularla görüşüyoruz. Bizle devam edecek oyuncular da var. Hiçbir sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Çünkü Bayburtspor’un bir güvenirliliği var. Geç kalındığını düşünmüyorum. Görüştüğümüz oyuncular ve hocalar var. Bizden haber bekleyen oyuncularımız var. Hoca konusunu bir sonuca bağlarsak 10 Temmuz’da yeni sezon çalışmalarına başlamayı düşünüyoruz. Daha 2 aylık bir süremiz var.”

“Bayburt Grup desteğini sürdürecek ama…”

“Bayburt Grup her zaman sponsor olarak yanımızda. Zaten kulübün ismi de "Bayburt Grup Özel İdarespor." Onlarda diyor ki; ‘Bayburtlular’ın da artık ellerini taşın altına koymaları lazım. Bütçenin yarısını biz  karşılayalım yarısını da onlar.’ Bayburt halkı karınca kararınca yardım etmeli. Bilet alarak, kombine alarak, reklam vererek kulübe destek olabilirler.”

“Kombine bilet 200 lira, pahalı değil”

“Bu sene kombineleri 200 lira yaptık. Bu fiyat çok değil.100 lirasını bilet 100 lirasını da teberru olarak saysınlar kulübe. Protokolü 1000 lira yapmamızın nedeni de Bayburt’umuzun değerli esnafları var. Sağ olsunlar ilgi alaka gösteriyorlar maçlarımıza. Ümitliyiz, bilet satışından  bir gelir elde edeceğimize inanıyorum çünkü biz bunu denedik. Belli bir gelir elde ettik. Her Bayburtlu’nun taşın altına elini koymasını istiyoruz, kimseyi incitmeden, karınca kararınca bir şeyler yapmasını istiyoruz.”

“Bayburt profesyonel lige hazır”

“Bayburt halkı profesyonel lige hazır. Çünkü hep hasretini çektik. Bizde yöneticiler olarak tecrübemizle hazırız. Stadımız da her şeyi ile yenileniyor. Saha zemini zaten çok güzel, tesis olarak Bayburt Belediye Başkanımız eski Bayburtspor tesislerini takımımıza tahsis etti. Ona da şimdiden teşekkür ederiz. Ben bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum.  Gruplar belli oldu, 3. Grup'tayız. Türkiye’nin geneline gideceğiz. Tam bir futbolcu pazarı olacak. Önceden böyle bir imkân yoktu. Sadece doğu grubuna hitap ediyorduk. Oyuncular kendilerini tam olarak gösteremiyorlardı. Şimdi İstanbul’a, İzmir’e, Ankara’ya her yere gideceğiz. Buralarda hiç bir yabancılık çekeceğimizi düşünmüyorum.”

“Derneklerimize büyük iş düşüyor”

“Hemen hemen her ilde derneklerimiz ve taraftarımız var. Buradaki  Bayburt derneklerinin takımın masraflarını karşılayacağını düşünüyorum. Ben buradan tüm derneklerimize seslenmek istiyorum. Her derneğimiz küçük bir katkı sağlasa kimse incinmez.”

“3. Lig getirisi olan bir lig, hedefimiz ilk sezonda şampiyonluk”

“Artık profesyonel bir ligdeyiz. Getirisi olan bir lig. Federasyondan, ‘iddia’dan katkı olacak, onları değerlendireceğiz. Halkımız ve Bayburt Grup’un desteğiyle güzel bir sezon geçiririz. Yeni sezona şampiyonluk hedefiyle başlayacağız."

"Başkanımızın hedefi altyapı"

"Altyapıya da önem vereceğiz. Onursal başkanımız Abdurrahman Şentürk altyapıya çok önem veriyor ve ‘gerekirse çocuklara burs verelim, gelsin idmanını yapsın, gidip evinden alalım, çocuklar yetişsin. Hem Bayburt’a hizmet etsin, hem de yetiştikten sonra büyük takımlara gitsin’ diyor. Böyle bir niyeti de var.”

“Taraftar gruplarımız birleşmeli”

“Üç ayrı taraftar grubumuz var. Ben abileri olarak her zaman ellerinden tutup gereken desteği veriyorum. Her şeyleriyle ilgileniyorum. Ama artık bizim tek bir taraftar grubu olarak hareket etmemiz lazım. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Bunun örneğini Malatya’da gördük. Orada el ele, kol kola takımı desteklediler. Bunu başarabilmeliyiz.”

“Taraftara yardım diye bir şey söz konusu olamaz”

"Biz taraftar gruplarının hepsinden memnunuz. Taraftarlarımız, 'takım varsa taraftar var' ilkesiyle hareket edecek. Ne ihtiyaçları varsa gidereceğiz. İhtiyaç derken; forma, kaşkol, bayrak, davul gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ancak onlardan tek ricamız takıma destek olmaları. Taraftara yardım diye bir şey söz konusu olamaz. İlk önce takıma yardım var. Taraftarı yönetim düşünecek. Şu anda da hiçbir sorunumuz yok. Maçlarda onlar da fedakârlık yapmak istiyorlar. Bilet alıp ya da toplu kombine alıp takıma destek olmak isteyenler var. Yani herkes karınca kararınca Bayburtspor’a destek olmalı."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abbas yolcu 10 yıl önce

Şunu ifade edeyim, 25 kişilik kadron varsa, bu sporcular Türkiyenin her ilinden olabilir, bir şehirden en fazla 3 futbolcu alacaksın, yediye sekize çıktımı , morinyoyu da getirsen o hocayı yerler....Trabzondan alacağın hoca takımın hepsini değiştirir , yarıdan çoğu Trabzonlu olur, yönetimide yatırır kaldırırlar..Yani diğer illerden alırken aynı şehire yoğunlaşmayacaksın, karma olacak, Trabzonlu hoca da bunu yapmaz , haberiniz olsun....Alacağımız hoca kalite olarak , Bülent Hocanın üzerinde olmalı ya da Bülent hocayla devam etmeliyiz....

Avatar
akif BIRNİ 10 yıl önce

ABBAS kardeşime katılıyorum , yıllarca bölge konusundan çok çektik adını ne koyarsanız koyun önümüz kesildi. Artık bu yönetimle BAYBURT başka bi hava yakalamıştır. Tüm bayburtluların destek vermesi gerekiyor neden akhisar gibi ilçenin yaptığını yapmayalım. Hep deriz koskoca BAYBURT evet tüm dinamiklerimizi harakete geçirip bir olup, örnek olup süper lige çıkmalıyız. Ayrıca Asbaşkan hakan abime teşekkür ediyorum.

Avatar
hakan sancaktaroglu 10 yıl önce

2013 de Gümüşhanesporu 2.lige taşıyan ve 2014de erzurumsporu 3ligde playoff oyanatan yavuz incedal hocayı şidddetle öneriyorum !!!

Avatar
osman çınar 10 yıl önce

abdurrahman şentürk beye hikmet şentürk beye sayın milletvekilimiz bünyamin beye genel kaptanımız gençliğin abisi hakan kobal beye teşekkür taraftar guruplarımız gadalar kurukafalara emeği geçen diğer işadamlarımıza teşekkür bayburtluya takımına kombina bilet alarak sahip çıkmak yakışır gencosmanın torunları hep beraber 2 liğe

Avatar
bayburtlu 10 yıl önce

taraftar takıma destek vermek için vardır takımın sırtından geçinmek için değil. taraftar grupları kendine çekidüzen vermeli

Avatar
Abbas 10 yıl önce

Bayburtlu rumuzlu kardeşim doğru söylüyor..Gadalar ve guru kafalar evet kendilerine bir çeki düzen versinler..

Avatar
sevda bayburt 10 yıl önce

bazı pravakatör,ler,sn abdurrahman şentürk beye,yalan-yanlış bilgi veriyorlar,?,yazıklar olsun.bunu yapanlar bayburtlu değil,aman ha dikkatli olmak lazım.