Yaz spor okulları coşkuyla açıldı

Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl organize edilen Yaz Spor Okulları 19 spor branşında eğitim vermek amacıyla Bayburt Sentetik Çim Saha’da düzenlenen törenle açıldı.

Yaz spor okulları coşkuyla açıldı
Bayburt Postası - Vali yardımcısı Mutlu Almalı’nın da katıldığı törende konuşan Gençlik hizmetleri ve spor İl Müdürü Adem Köse, spor okullarında 19 bıranşta eğitim verileceğini ve yaklaşık 2 bin çocuk ve gencin yararlanacağını ifade etti.

Spor merkezlerinin amacını da anlatan köse şunları kaydetti:

 “Müdürlüğümüz bünyesinde açılan İl Spor Merkezleri’nin amacı; Çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı  kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini sağlamak, yazın serbest zamanlarını sporla değerlendirmek, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak ruh ve beden sağlığı yerinde, fizyolojik ve psikolojik sağlamlığa sahip, yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmak, güçlü bir altyapı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline gelmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerimizde tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalarımız yürütülmektedir."

Burada yetişen sporcuların Türk sporuna önemli katkılar sağlayacağını beklediklerinin altını çizen köse şöyle devam etti:

“İl spor Merkezlerimizde almış oldukları eğitimler sonrasında elit sporcu vasıflarına ulaşan çocuklarımızın antrenmanlara devam ettirilmesi sağlanarak müsabık sporcu olmaları sağlanacaktır. İl Spor Merkezlerimize farklı okullardan farklı kültürlerden gelen hep birlikte spor yapan spor yapan gençlerimiz, çocuklarımız, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edinmektedir. Sayın valimizin önderliğinde eylül ayında “kötü alışkanlıklara ret! Sporla sağlıklı yaşama evet” sloganımızı sezonluk değil hayat boyu kendimize ilke edindiğimizi belirtmek isterim."

Konuşmaların ardından sporcular çeşitli branşlarda gösteri yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.