Türkiye'nin 'sahipsiz' tek kayak merkezi Bayburt'ta!

Kop Kayak Merkezi, Türkiye'de kar ezme aracı (snowtrack) olmayan tek kayak merkezi olma özelliğini bu yıl da sürdürecek gibi görünüyor!

Türkiye'nin 'sahipsiz' tek kayak merkezi Bayburt'ta!
Bayburt Postası - Kop'ta kayak keyfi yine olumsuzluklar ile başladı! Türkiye genelinde ve bölgede, en 'talihsiz' ve 'eksik' kayak merkezlerinden olan Kop Kayak Merkezi, tüm bu olumsuzluklara rağmen kayak sezonunu açmayı başardı! Başardı diyoruz çünkü; Kop Kayak Merkezi, Türkiye'de kar ezme aracı (snowtrack) olmayan tek kayak merkezi olma özelliğini bu yıl da sürdürecek gibi görünüyor! 

Taşıma su ile değirmen dönmüyor! 

Cuma akşamı binbir minnet ve rica ile Erzurum'dan getirilen snowtrack ile pistler ezilmiş, dağ spor yapmaya hazır hale getirilmiş ancak, aynı gece yaşanan yoğun kar yağışı pistleri yine kayak yapılamayacak hale dönüştürmüştü. Bu sorun karşısında azmini kaybetmeyen sporcular ve kayakseverler, 50 yıl öncesinin 'ilkel' ve zor tekniği ile, yani insan gücü ile pistleri ezerek zorla da olsa kayak sezonun açmayı başardılar. Sonra da bu haberde kullandığımız 'fotoğrafı' verdiler. 

Bu fotoğraf yetkililere şunu söylüyor:

Türkiye'de, Kayak Merkezi olupta snowtrack aracı olmayan tek il olan Bayburt Kop Dağı Kayak Merkezi, ne bu 'ilkelliği' ne de bu 'vefasızlık' ve 'ilgisizliği' hakediyor!

Bir zamanlar Türk Milli takımının neredeyse tamamı Bayburtlu sporculardan oluşuyordu. Son 10 yıldır Türk kayak sporunun ve milli takımın '1 numarası' yine bir Bayburtlu sporcu! Geçmişten bugüne bir gelenek gibi süren bu başarı hikayesi 'daha iyiyi' hak etmiyor mu sizce de?

Hadi hepsini unutalım, Kop'un Türkiye'de kar ezme aracı olmayan tek kayak merkezi olması, bu da mı canınızı sıkmıyor?

Hemen hemen her konuşmada, 'diğer tüm illerde görüpte imrendiğimiz ne varsa Bayburt'a getirdik", 'Bayburt herşeyin en iyisini hakediyor" diyen ilgililerin dikkatine!
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sero 7 yıl önce

Bildiğim kadarıyla tesisi Osman ÇALIŞKAN isimli bir işi adamımız 20 yıllığına kiralamıştı. Öyle reklam yapmakla olmuyor, alsın bir tane. Ne yani onun işlettiği tesise devlet mi snowtrack alsın,yapma etme sevgili Bayburt Postası.

Avatar
has bayburtlu 7 yıl önce

Nevoldi gene ne yoh olaaa

Avatar
Yusuf 7 yıl önce

Her sene belediye de AKP iyidir AKP ye verelim diyenler var ya onlar yüzünden kaybediyor bayburt 1 dönem MHP ye verin bakın gelecek dönem nasıl tutuşup desteğin gözüne vuruyorlar benim bu dediğimi de kimse yapmayacağına göre bayburt öyle kalsın boşverin