Topuzoğlu: “Play-off uygulaması çağdışı”

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup’ta 26 haftalık lig maratonunu 64 puanla şampiyon tamamlayan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu, son sınav öncesinde düşüncelerini Bayburt Postası'na aktardı...

Topuzoğlu: “Play-off uygulaması çağdışı”
Bayburt Postası - Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup’ta 26 haftalık lig maratonunu 64 puanla şampiyon olarak tamamlayan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor profesyonel lig öncesi çıkacağı son sınav olan play-off mücadelesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Bülent Topuzoğlu, tüm Bayburtluların heyecanla beklediği final maçı öncesinde Bayburt Postası’na konuştu.

Selahattin Ekrekli / Bayburt Postası

Play-off uygulamasını çağdışı bulan Bülent Topuzoğlu, “26 maç mücadele et, lider bitir ligi. Rakibine 9 puan fark at ancak şampiyon olmak için play-off oyna. Böyle bir uygulama dünyanın hiç bir yerinde yok” dedi. Play-off’taki rakiplerinin büyük bir ihtimalle Dersimspor olacağını belirten Topuzoğlu, bu maça iyi hakem atanması için federasyona başvuruda bulunacaklarını söyledi.

Topuzuoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“Fark attığın bir takımla tekrar oynuyorsun”


“Bu seneki prosedür çok farklı. Ancak bu prosedür doğrultusunda da hedefimiz  olan 3.lige çıkacağımıza inanıyorum. Play-off’ta rakbibimiz belli olmadı ancak benim kanaatim Dersimspor ile Yomra maçlarından sonra belli olacak. Bu maçta galip gelen Sincan Belediyespor’la oynayacak. Sincan Belediyespor zayıf bir takım,  her ikisi de kazanır ve bize rakip olurlar diye düşünüyorum. İşte prosedür yanlışlığı burada başlıyor. İlk defa fark attığın bir takımla tekrar oynuyorsun. Çok saçma bir şey. Başka bir rakiple oynasan sorun değil. Yine de bizim için fark etmez.”



“Dersimspor’la husumet olacaktır”

“Rakibimiz Dersimspor olursa arada husumet olacaktır. Bu takımla oynarken kesin arada husumet olacaktır. Çünkü bize yapılan çok farklı şeyler var. Dersimspor’la oynadığımız iki maçta da bir türlü hakemler bizi 11 kişi oynatmadı. Onlarda bu konuda çok faal bir takım. Dikkat edilmesi gereken bir takım.”

“Tek çekincem hakemler”

“Futbol ve oyun olarak hiç bir şeyden çekinmiyoruz. Tek çekincem hakemler. Tesadüf değil, adamların oynadığı iç saha maçlarına bakarsanız deplasman takımları hep 10 kişi kalıyor. Bu göz ardı edilmemeli. Kesinlikle iyi hakemler, klasman hakemler bu maça verilmeli. Bizde başvurumuzu bu yönde yapmalıyız diye düşünüyorum.”

“Türkiye’nin en şaibeli takımı Dersimspor”

“Dersimspor Türkiye liglerinin en şaibeli takımı bence. Zaten  maçları da ortada. Bu takımın her maçı böyle, bütün takımlar şikayetçi. Fakat bu takımın gelmesini özellikle istiyorum. İyi bir hakemle onları yeneceğimize inanıyorum. Biz 2 maçta da 11’e 11 oynamadık. Goller attık, gollerimiz verilmedi. Hakem bariz golümüze bile 5 dakika düşünüp ondan sonra ‘ne vereyim diye’ karar verdi. Neticesinde bu takımla görülecek bir hesabımız var. İnşallah bize çıkarlarda hesabını görürüz. Bütün oyuncularda bekliyor zaten. Bizi diğer takımlardan çok daha fazla motive edebilecek bir takım.”

“Faroz Gençlik, sahaya çirkeflik için çıktı”

“Ligin son maçında Faroz Gençlikspor’u ağırladık. Sakınan göze çöp batar misali o hesapla bir çok oyuncumuzu oynatmadık. Fakat burada lig boyunca faydalandığımız Şükrü omzundan sakatlandı ve sezonu kapattı. Faroz takımı maçı kazanmak için hiçbir şey yapmadı. Fakat saha içinde her türlü terbiyesizliği, ahlaksızlığı yaptılar. Bunun yanında Turan’ın burnu kırıldı. O da oynayamayacak. Hakkı’nın sakatlığı nüksetti. Burak’ın da adalesinde kopukluk var. Yani bir maçta 4 oyuncumuzu kaybettik. Benim çok üzüldüğüm nokta ise Turan son 5 maçtır çok iyi oynuyordu. Bunun yanında Hakkı ve Şükrü takımın hücum gücünde çok etkili oyunculardı. Onların oynamayacak olması bizi çok üzüyor.”

“Bayburt halkı heyecanla maçı bekliyor”


“Bayburt halkı kenetlenmiş bu maçı bekliyor. İşimiz daha da zor. Beklentilerine cevap vermek zorundayız. Kesinlikle 3. lige çıkmamız lazım. Her zaman olduğu gibi desteklerini bekliyoruz. Onların desteği takıma güç veriyor.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B.Köklüce 10 yıl önce

Ortamı gerebilecek aciklamalar verilmese daha doğru olur. Faroz maçı geçmişse hakkında konuşmak vakit israfıdır. Dersim konusunda önyargı da yanlış. Bu, muzu görüp yine düseceğim endişesine benziyor. Rahat olmak lazım. Sonuçta kendisini kanıtlamış bir takım var ortada. Bazı milli veya UEFA maçları öncesi oluşturulan gergin havadan çoğunlukla kayıpla çıktığımız unutulmamalı. Dersim veya bir başkası, ne farkeder. Eğer gözümüz 3. ligde ise profesyönelliğe de her halimizle hazır olmalıyız. Yolunuz açık olsun...

Avatar
ergun gonulalan 10 yıl önce

benım sahsı kanatım hocamız cogu konularda haklı bır sey dıyemem ama eger hakkı kamar sakatlandıysa bunun suclusu bulent hocadır amacsız macta o futbolcuyu oyuna alıp rıske etmenın bı anlamı yoktu ama ıns son ana kadar bekleyıp bu futbolcumuzun son maca yetısmesı en buyuk dılegım.hocamız sunuda bılsın o gun o mac nerde kımle oynanırsa oynansın butun bayburt orda arkanızda olcak allahım yar ve yardımcınız olsun

Avatar
Oktay öz 10 yıl önce

Zafer inananlarındır Hocam

Avatar
Sincanlı Mutlu 10 yıl önce

Hoca, çok sivri ve iddialı konuşmuşsun. Sincanımızı bu kadar küçümseme derim ben sana. Doğu grubunda o kadar puan toplamak seni şımartmış anlaşılan. Birde olası elenmene şimdiden kılıf bulma çabalarında olduğunu görüyorum. Başka takımlarla uğraşacağına kendi takımına bak.

Avatar
burak 10 yıl önce

bence hoca bahane uretiyor 4 oyuncusunu sakata vermiş yani çıkamassam aha bakın bundan dolayı diye şimdiden heyecan yapmış untumasıki bu futbol ve oynanmadan kazanılmıyor...

Avatar
forzadersim 10 yıl önce

hoca kendini bayağı beğenmiş,1 hangi dersim maçında iyi oynadın 2 sen dersim 2-0 onde pozisyonun yok oyuncuların çirkeflik peşinde kırmızı göstermek için oynadın ava giden avlandı.bekle inş. sincanı geçeriz o zaman 3 te 3 bayburta nasıl yapıyoruz gör.yaran var gocun bülent topluoğlu.bu defa yenilincede oyuncular sakattı adamlarla anlaşmış dersin düdük.

Avatar
SİNCANLI SELO 10 yıl önce

görüşürüz hocaa sizmi yamann Sincanımmı yaman

Avatar
Cinconlu 10 yıl önce

Sincanlı gardaşlar bakalım siz BAYBURTSPORLA oynama şerefine nail olabilecek misiniz ?