Topuzoğlu: “Bir maç hariç başarılıydık“

1991-1992 sezonunda 3. Lig’de, bugünkü adıyla Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Bayburtspor’un formasını giyen ve Bayburtlu sporseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan Bülent Topuzoğlu, 21 yıl aradan sonra teknik direktör olarak döndüğü Bayburt’ta şampiyonluğa çok yakın.

Topuzoğlu: “Bir maç hariç başarılıydık“
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un ilk yarıyı 32 puanla lider bitirmesinde en büyük pay kuşkusuz teknik direktör Bülent Topuzoğlu’na ait.

1991-1992 sezonunda 3. Lig’de, bugünkü adıyla Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden Bayburtspor’un formasını giyen ve Bayburtlu sporseverlerin yakından tanıdığı bir isim olan Bülent Topuzoğlu, 21 yıl aradan sonra teknik direktör olarak döndüğü Bayburt’ta şampiyonluğa çok yakın. 

İlk yarıyı değerlendiren Topuzoğlu; Bayburt’ta taraftarın beklentisinin büyük olduğunu söyledi. Tecrübeli teknik adam, bu beklentiye cevap vermek istediklerini de sözlerine ekledi. 

İlk yarıda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynadıklarını belirten deneyimli teknik adam, genç ve deneyimsiz hakemler yüzünden bazı maçlarda yaşanan sıkıntılara değindi. 

Devre arası kampı için Antalya’da mükemmel bir çalışma ortamı bulduklarını fakat zorlu kış şartlarına oyuncularını hazırlamakta zorluk çekeceklerini dile getiren Topuzoğlu, takımın tecrübeli ismi Erhan Namlı ve kulüp başkanı Hikmet Şentürk’ün de tepki gösterdiği Play- off sistemine de değindi. 

Tecrübeli teknik adam ile Selahattin Ekrekli görüştü… İşte o görüşmeden öne çıkanlar: 

“Bir maç hariç başarılıydık!”

“Aslında ilk yarı için belli bir puan hedefimiz yoktu. Maçtan maça olayı yönlendiriyorduk. İlk yarı Kalkandere maçı hariç bizim için çok başarılı geçti. ‘Bu 32 puanı sezon başı yapabilir misiniz veya yaparsanız nasıl olur?’ diye sorsalardı müthiş derdik. Ama bu puanı yapmak yine şampiyonluğu getirmiyor. Önümüzde zorlu bir 13 maç daha var. Hepsi zorlu rakipler diyebilirim. BAL Ligi’nin en zor grubu. İkinci devrede bu performansımızı gösterirsek ki; bir de play- off maçları var. Ama en azından play-off maçlarına hazır vaziyette oluruz diye düşünüyorum.”

“En zor gruptayız”

“Bulunduğumuz 1. Grup BAL Ligi’nin en zor grubu. Diğer gruplara bakarsanız birinci ve ikinci takımlar, üç aşağı beş yukarı belli. Ama bizim grupta 7 takım üst sıraları yakalayabilir. Bu yüzden ne kadar zor olduğu ortada. Şimdi bu durumda liderliğimizin önemi daha da artıyor gibi gözükse de, şu anki durum ve pozisyon buna yeterli değil.”

“6 puanlık fark avantaj değil”

“Bence 6 puan fark avantaj değil. İlk maçımıza deplasmanda başlayacağız. Allah korusun kötü bir sonuç sonrasında fark üç puana iner. Onun için böyle bir avantaj yakaladığımızı düşünmüyorum.”

“Hakemler skandal, yeneceğimiz takımı elimizden aldılar”

“İlk yarı hakemlerden yana çok sıkıntı yaşadık. Hele hele Faroz maçında. Skandal ya! Yeneceğimiz takımı hakem elimizden aldı. Rakip takımın sahada 8 kişi kalması lazımdı. Oyuncumuz gole gidiyor, düşürüyorlar. Penaltımız verilmiyor. Taraftarı sahaya giriyor. Çok acemi ve genç hakemleri bu lige sürüyorlar. Tabi burada da haksızlık ortaya çıkıyor. O yüzden ikinci yarıda hakem hatalarından çekiniyoruz. Türkiye’de her ligde müthiş bir korku var hakemler konusunda!” 

“Play-off haksızlığın had safhası”

“Bütün bir sezon uğraş veriyorsun. Büyük paralar harcıyorsun. Arkandaki takımlara 15-20 puan fark atıyorsun. Böyle maçları çok görmüşsünüzdür. Kalkanderespor maçı bunun bir örneği. Takım bir kontratak yapıyor. Gole yatıyor. 90 dakika kapanıyor. Gol yememeye uğraşıyor. Haydi maç gidiyor. Yani haksızlığın had safhası ama yapacak bir şey yok. Böyle bir karar verilmiş, mecburen oynayacağız. İnşallah play-off’a kalırız.”

“Erhan Namlı şaşırttı…”

“Erhan Namlı’nın performansı mükemmeldi ilk yarı. 37 yaşındaki bir oyuncunun bu şekilde, bu performansta oynaması gerçekten şaşırtıcı bir durum. Çok memnunuz. Takım içinde bir abi olarak da çok iyi. Futbolcu kardeşleri tarafından da çok seviliyor. En önemlisi ise çok alçak gönüllü. O kariyerdeki bir oyuncunun bu kadar alçak gönüllü olması mükemmel bir olay…”

“Antalya kampı her açıdan olumlu geçti”

“Antalya kampımız  her açıdan oldukça iyi geçiyor. Bayburt’ta kamp yapma olasılığımız çok zordu. En azından burada düzenli antrenman yapma fırsatı bulduk. Maç oynadık. Yeni gelen arkadaşlarımızı veya oynayamayan arkadaşları görme fırsatımız oldu.”

“Transfere çok ihtiyacımız yok”

“Bu arada kadromuza takviye yapmak istedik, ancak olumlu bir gelişme yok. Bizim istediğimiz stilde bir oyuncu yok. İnşallah 1 veya 2 oyuncu takviyesiyle lige gireceğiz. Şu anda yeni gelen geçen seneden oyuncumuz Gökhan (Özkan) var. O da şuan antrenmansız. Onu hazırlamamız da 10-15 günü bulacak gibi. Aslında çok fazla da oyuncu isteğimiz yok. Alırsak da 1 tane hücum bölgemize takviye düşünüyoruz. Çünkü devre arası transferi çok zor. Hiç bir takım iyi oyuncusunu vermiyor. Kendi grubumuzda istediğimiz  oyuncular var. Onları da bize vermiyorlar, aynı grupta mücadele etiğimiz için. Haliyle alabilirsek 1 oyuncu alacağız.”

Neden Bayburt?

“Geçmişte Bayburt’la ilişkilerimiz hep iyiydi. Ben de 1992 yılında Bayburtspor’da futbol oynadım. Takım kaptanlığı ve hocalık yaptım. Neticesinde teknik direktörlük için böyle bir teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Tekrar profesyonel lige gitme açısından çok cazip geldi.” 

“Bayburt’ta beklenti büyük”

“Tabi Bayburt’ta müthiş bir beklenti var. Yıllardır profesyonel lige aşık. Bayburt halkı hem lige, hem de şampiyonluğa hazır. Önemli olan oraya gelebilmek. Müthiş taraftarımız var. Onların desteğine ihtiyacımız var. Bütün sıkıntımız, taraftarımızın beklentisine cevap verememek. İnşallah veririz onlar da 3. Ligi görürler. Düşüncemiz bu. Bu düşüncemizi gerçeğe dönüştürmekte oyuncularımızın elinde.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

hocam ,ikinci yarının şimdiden hayırlı olmasını temenni eder .. başarılar dilerim...

Avatar
Kadir TÜTÜNEKEN 10 yıl önce

Öncelikle hocamıza ve futbolcu kardeşlerimize cani gönülden başarılar diliyorum. Sayin Hocam play-of maclarina kalacagimiza ben gonulden inanıyorum bunun icin simdiden rakipleri arastirmasi gerekmezmi dedigi gibi koca bir sezonu bir maca baglamak yanlis degilmi bu karari kim aldiysa yaziklar olsun