Tokyo'da "engelsiz"lerle yarışmak istiyor

Dünya şampiyonu milli judocu Samet Bulut, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında normal sporcularla tatamiye çıkmak istiyor.

Tokyo'da "engelsiz"lerle yarışmak istiyor
Bayburt Postası - 2017 yılında yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlanan dünya şampiyonu milli judocu Samet Bulut, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında normal sporcularla tatamiye çıkmak istiyor.

Çocukken geçirdiği bir hastalık sonrasında işitme yetisinin yaklaşık yüzde 70'ini kaybeden ancak müsabakalar dışında taktığı kulaklık sayesinde konuşabilen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Bulut (23), AA muhabirine, 10 yıldır judo ile uğraştığını, 8 yıldır ise milli sporcu olduğunu anlattı.    

Türkiye'de düzenlenen çeşitli şampiyonalarda altın madalyalar ve dereceler aldığını, Venezuela'da 2012'de düzenlenen dünya şampiyonasında işitme engelliler kategorisinde dünya birinciliği elde ettiğini, aynı şampiyonada bir de gümüş madalya kazandığını belirten Bulut, 2013 yılında Bulgaristan'ın Sofya kentinde düzenlenen Deafolimpik Oyunları'nda ise hem açık sıklet, hem de 100 kiloda sıklet şampiyonu olduğunu, takım olarak da üçüncülük elde ettiklerini söyledi.

İşitme engellilerde ilk hedefinin 2017'de Samsun'un ev sahipliğinde 120 ülkeden 10 bine yakın sporcunun katılması beklenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğunu vurgulayan Bulut, olimpiyatların Samsun'da yapılacak olmasını avantaj gördüğünü, olimpiyatlarda takım halinde de birinci olacaklarına inandığını ifade etti.

Engelli kategorisi dışında "normallerde" büyük hedefleri olduğunu, Avrupa ve dünya şampiyonu olduktan sonra olimpiyatlara gitmek istediğini, bunun için mücadele verdiğini kaydeden Bulut, şöyle konuştu:

"İşitme engelli olarak dört duvar arasında kalmak istemiyorum. Hedeflerim var. Normallerde çıkabileceğim en üst seviyeye çıkmak istiyorum. Mücadelemi, benim gibi olan arkadaşlarım için de veriyorum. Benim gibi olan arkadaşlarıma sesleniyorum, sadece dört duvar arasına sıkışıp kalmayın. Herkesten bağımsız olarak mücadelenizi verin. Elbette karşınıza engeller çıkacak, mücadelenizi kesmek isteyenler olacak, kıskananlar olacak ama bunlara aldırış etmemek gerekiyor. "

Müsabakalarda engelini dudak okuyarak aşıyor

Bulut, müsabakalarda cihazı çıkardığı için işitme engelini dudak okuyarak aşmaya çalıştığını, milli sporcu olarak Türk bayrağının dalgalanması için mücadele verdiğini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2017'deki olimpiyatlar Türkiye'nin en büyük organizasyonu. Normalde Türkiye'ye olimpiyat oyunları verilmedi, işitme engelliler olimpiyatları verildi. Bu, Türkiye'nin en büyük organizasyonu. İki yıl sonra çok güzel şeyler olacak. Ben bunun gururunu yaşıyorum, onun hazzıyla savaşıyorum. İnşallah çok güzel sonuçlar alacağız ve Türk bayrağını dalgalandıracağız."

Samet Bulut, judoyu severek yaptığını ve engeline rağmen normallerde mücadele etmeyi istediğini vurgulayan Bulut, "Ben mücadelemi normaller için de veriyorum. Benim gibi engelli olanlar görsün. 'Bak Samet yaptı da, ben niye yapamayayım' desinler diye mücadele ediyorum" ifadesini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.