TFF, yaş kontenjanında yeni kararını açıkladı!

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'da kim kalıyor, kim gidiyor?

TFF, yaş kontenjanında yeni kararını açıkladı!
Bayburt Postası - TFF yaş kontenjanı üst sınırını kaldırdı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören TFF'nin İstinye'de yer alan merkezinde yapılan TFF Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına alınan kararları açıkladı. 2014-2015 futbol sezonunu için ilan edilmesi gereken hususların açıklandığı toplantıda, Spor Toto 3. Lig ile ilgili yaş kontenjanı üst sınırı ile ilgili yeni bir karar alındı. Karara göre 24 yaş ve üzeri 6 oyuncu ile sözleşme imzalanabilecek.

Buna göre TFF’nin daha önce yayımladığı 3. Lig statüsü gereği takımdan kesin olarak ayrılacak futbolculardan 4'ü, 2014-2015 sezonunda yeniden Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor kadrosunda yer alabilecek. 

Erhan Namlı ve Kazım Şeker kalabilir

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, BAL Ligi'nde şampiyonluğa ulaşıp 3. Lig'e yükseldiği için birçok futbolcu gelecek sezon takımdan ayrılmak zorunda kalacaktı. TFF’nin 2008 yılında 30 yaşın üzerindeki futbolcuların 3.Lig’de oynamasını yasaklayan talimatına göre Erhan Namlı, Kazım Şeker, Recep Serkan Çetintaş ve Hakan Özkan da 2014-2015 sezonunda kesin olarak Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor kadrosunda yer alamayacaktı.

Tüm hesaplarını 3. Lig üzerine kuran ve sezonu şampiyonlukla tamamlayan temsilcimizde, TFF’nin yeni statüsü gereği futbol hayatına devam etmek istediği takdirde Erhan Namlı ve Kazım Şeker ile birlikte Recep Serkan Çetintaş ve Hakan Özkan'ın kalabilmesi kesinleşirken, kadrodaki birçok futbolcu da takım ile yollarını ayırmak zorunda kalacak. 

Bu karara rağmen kadro neredeyse sil baştan

TFF’nin aldığı yeni karara göre 3. Lig’de yaş kontenjanı üst sınırı sadece 6 futbolcu için geçerli. 2014 – 2015 Sezonunda Spor Toto 3. Lig Kulüplerinin 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular ile sözleşme imzalayabilmelerine ve müsabakalarda oynatabilmelerine imkân tanıyan yeni statüye göre kulüpler, 31.12.1989 ve daha önceki tarihlerde doğmuş en fazla 6 futbolcuyla da sözleşme imzalayabilecek ve geçmiş sezonlardan sözleşmesi devam eden futbolcular bu kontenjan dahilinde kabul edilecek. Yine karara göre Spor Toto 3. Lig müsabakalarında, yaş sınırı ile ilgili 6 kişilik kontenjandan faydalanan futbolcuların tamamının 18 kişilik müsabaka isim listesine yazılabilecek ancak aynı anda bu futbolculardan en fazla 4 tanesi oynatılabilecek.

Diğer yandan, 28 kişilik mevcut kadroda yaş sınırı ve yaş sınırı ile ilgili 6 kişilik kontenjan dışında kalan tam 14 futbolcu takımdan ayrılmak zorunda kalacak.

10'dan haber var

10 numaralı formasıyla taraftarın en çok beğendiği isim Kazım Şeker, eski takımına dönüp dönmeyeceği hakkında açıklamada bulundu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.