Teşekkürler Emre Şimşek

Yarışın ardından derecesini Bayburt Postası’na değerlendiren Emre, iki haftadır Soçi'de bulunduklarını, her gün düzenli bir şekilde çalıştıklarını kaydederek, “Performansımdan memnun kalmadım” dedi...

Teşekkürler Emre Şimşek
Bayburt Postası - Soçi’de Türkiye'yi Alp disiplininde temsil eden milli sporcu Emre Şimşek, ilk yarışını 68. sırada bitirdi. 22. Kış Olimpiyat Oyunları'nın erkekler alp disiplini yarışları sona erdi. Rosa Khutor Alp Disiplini Merkezi'nde gerçekleştirilen iki ayaktan oluşan büyük slalom yarışında ilk turda 109 yarışmacı piste çıktı.

22. Kış Olimpiyat Oyunları'nda büyük slalom yarışında altın madalyanın sahibi Amerikalı sporcu Ted Lıgety oldu. İkinci ve üçüncü sırayı paylaşan Fransız sporculardan Steve Mıssıllıer gümüş madalya ve Alexis Pınturault da bronz madalya kazandı.

Kariyerinde ilk kez olimpiyatlara katılan milli sporcumuz Emre Şimşek, ilk turda 30 sporcunun bitiş noktasına ulaşamadığı bugünkü yarışlarda, piste 93. sırada çıktı. İlk turda düşen ve aldığı dereceyle ikinci tura 76. sırada başlayan milli sporcu, ikinci turda ise daha iyi bir derece elde etmesine rağmen yarışı toplamda 3.17.64’lük süreyle bitirerek 68. oldu.

“Performansımdan memnun kalmadım”

Avusturya kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle Soçi’ye gitmesi son anda tehlikeye giren, ve kısa sürede sakatlığını atlatarak, olimpiyatlara katılacak tek sporcu olarak seçilmeyi başaran Emre, yarışın ardından derecesini Bayburt Postası’na değerlendirdi. Emre, iki haftadır Soçi'de bulunduklarını, her gün düzenli bir şekilde çalıştıklarını kaydederek, “Performansımdan memnun kalmadım” dedi.

Özellikle ilk inişine vurgu yapan Emre Şimşek, performansı hakkında şunları söyledi:

"İlk inişimde kayak hayatımın en kötü inişlerinden birini yaptım. Düştüm, kalktım ve varışı görmek adına inişi tamamladım. Sizlere böyle kötü bir iniş seyrettirdiğim için çok üzgünüm. İlk yarıştaki performansımdan memnun kalmadım ama ikinci inişim, ilkine göre daha iyiydi. İlk inişim daha iyi olabilir ve daha iyi bir derece elde edebilirdim."

22 Şubat’ta bir kez daha piste çıkacak


Öte yandan, büyük slalomun ilk turunda düştüğü için yarışı istediği gibi tamamlayamayan Emre Şimşek, bir kez daha piste çıkacak. Milli sporcunun, 22 Şubat’ta yapılacak olan küçük slalom yarışlarında daha iyi bir performans göstermesi bekleniyor.
 
Emre; hem Türkiye hem de Bayburt tarihine geçti!

Emre Şimşek kayak sporunda hem Türkiye'nin hem de Bayburt'un tarihine geçti. Türkiye’nin 78 yıllık kış olimpiyatları macerasının alp disiplini kategorisindeki 40 elit sporcudan biri olarak tarihe geçen Bayburtlu milli sporcu, Bayburt kayak sporu adına ise uzun yıllar sonra bir ilke imza attı.
 
Alp disiplini kategorisinde Türkiye’nin ilk kez katıldığı 1948-Saınt Morızt-İsviçre Kış Olimpiyatları’nda milli takımı aralarında Bayburtlu Milli ve Olimpik sporcu Dursun Bozkurt’un da bulunduğu 6 kişilik kafile temsil etmişti. Tam 66 yıl önce Türkiye adına Bayburtlu sporcu Dursun Bozkurt’la başlayan olimpiyat macerası, son yılların pistlere damgasını vuran ve 4 yıl üst üste Türkiye Şampiyonluğu’na adeta ambargo koyan bir başka Bayburtlu Emre Şimşek’le devam etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.