Şipal kardeşler kıyasıya kapıştı

AIBA Pro Boxing final maçına çıkacak olan Onur Şipal, 69 kiloda Türkiye Şampiyonu olan ağabeyisi Önder Şipal'le ringe çıktı.

Şipal kardeşler kıyasıya kapıştı
Bayburt Postası - Bayburt'ta 60 sporcunun katılımıyla hazırlık amaçlı bir boks turnuvası düzenlendi. Bayburt, Erzurum ve Trabzon'dan 60 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvada AIBA Pro Boxing final maçına çıkacak olan Onur Şipal, 69 kiloda Türkiye Şampiyonu olan abisi Önder Şipal'le ringe çıktı.



24 Ocak'ta Azerbaycan'ın Bakü şehrinde Kenyalı boksör Rayton Okwiri ile 8 raundluk final maçına çıkacak olan Onur Şipal, ön prova niteliğindeki antremanda göz doldurdu. Bir diğer altın eldivenimiz olan Önder Şipal ve Milli Boksör Yakup Şenel ile 4'er raund karşılaşan Onur Şipal, performansı ile göz doldurdu. Şipal kardeşlerin karşı karşıya geldiği raundlar ise adeta nefesleri kesti.

Dumlupınar: "Olimpiyat vizesini Bayburt'a ve Türkiye'ye getireceğiz"


Turnuvanın ardından Bayburt Postası'na konuşan Türk Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, "24 Ocak'ta yapılacak final maçının kampını Bayburt'ta sürdürüyoruz. Önder Şipal ve Yakup Şenel, finalde Onur'un rakibi olacak olan Kenyalı boksörün stiliyle ringe çıktı. İyi ve heyecanlı bir antreman oldu. Aklımız fikrimiz bu finalde. Onur'un performansı gayet iyi. 24 Ocak'ta inşallah olimpiyat vizesini Bayburt'a ve Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Önder Şipal: "Emeklerinin karşılığını alacaklar"

Milli Boksör Yakup Şenel, Onur Şipal'e destek için Bayburt'ta olduğunu belirtirken, 69 kilonun son Türkiye Şampiyonu Önder Şipal ise, "Onur, emeklerinin karşılığını alacak" dedi. Karşılaşma sonrası düşüncelerini paylaşan son şampiyon Önder Şipal, şunları söyledi: 

"Onur, final maçında 8 raund oynayacağı için biz de 8 raundluk bir hazırlık maçı yaptık. Tabi bu arada biz burada 7 dakika dinlendikten sonra raundlara çıkarken, Onur sadece 1 dakika dinlenerek 8 raundu tamamladı. Ben hem Onur'un hem de hocamız Seyfullah Dumlupınar'ın emeklerinin karşılığını alacaklarına inanıyorum."

Onur Şipal: "Birbirimizi tanıyoruz, zor maç olacak"

Olimpiyat vizesi alabilmek için finalde daha önce yendiği Kenyalı boksör Rayton Okwiri ile karşılaşacak olan Onur Şipal ise "Artık ikimizde birbirimizin stilini daha iyi biliyoruz ve ilk maçtan daha zor bir maç olacak. Ben olimpiyat vizesini alacağıma inanıyorum" dedi.

Azerbaycan'da gerçekleşen turnuvaya da değinen Onur Şipal, turnuvanın ilk gününden itibaren kendisini destekleyen Azerbaycan halkına teşekkür etti.

Bayburt'ta Fenerbahçe ile özel turnuva

Gerçekleşen mini turnuvanın Bayburt'ta boksun geleceği ve özellikle de Onur Şipal açısından önemli olduğunu değinen Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ise, 3 ay içerisinde Fenerbahçe ve Bayburt Boks takımı sporcularının katılacağı bir turnuva hazırlığında olduklarını açıkladı.

Bayburtlu boksörler göz doldurdu

25 karşılaşmaya sahne olan hazırlık turnuvasında ringe çıkan Bayburtlu boksörler performanslarıyla göz doldurdu. Boks camiasının gelecekte büyük başarılar beklediği Ahmet Çikot, Ahmet Mıcık ve Mustafa Mıcık rakiplerine karşı üstünlük sağlarken, diğer boksörlerimiz Mustafa Dumlupınar, Ertuğrul Gölcü, Fahrettin Çetin, Emir Şipal, Anıl Kadıooğlu, Furkan Kuzu, Batuhan Öksüz, Bayram Topal ve Ufuk Tütüncü ise hocalarından geçer not aldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali arslan 9 yıl önce

Memleketimdeolan başarılar beni duygulandırıyor. Tıpkı ülkemiz gibi Bayburt'umuzunda tarihte yerini alacağına inanıyorum