Şentürk: “Hedefimiz 2. Lig'e yükselmek“

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk, yeni yapılan 11 transferle takımın güçlendiğini belirterek, "İkinci yarı hedefimiz ilk 5'e kalarak pay-off oynamak ve 2. Lig'e yükselmek olacak" dedi.

Şentürk: “Hedefimiz 2. Lig'e yükselmek“
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk, yeni yapılan 11 transferle takımın güçlendiğini belirterek, "İkinci yarı hedefimiz ilk 5'e kalarak pay-off oynamak ve 2. Lig'e yükselmek olacak" dedi.

Kulüp tesislerinde As Başkan Hakan Kobal ve Kulüp Başkan Yardımcısı Raci Bayrak ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Şentürk, yeni transferler ve ligdeki hedefler hakkında açıklamada bulundu.

Teknik heyetin isteği doğrultusunda 11 yeni transfer gerçekleştiğini ve 5 Şubat'a kadar da eksik görülen yerlere yeni takviyeler yapılacağını söyleyen Şentürk, "Ankara'da milletvekilimiz Bünyamin Özbek bey, onursal başkanımız Abdurrahman bey ve asbaşkanımız Hakan bey ve hocamız Bahattin beyle birlikte bunları konuştuk. Hocamızın istediklerini aldık. Ona göre transfer yaptık. 2. yarı hedefimiz  ilk 5'e kalarak play-off oynamak. Şampiyonluk da işin içinde var ama gerçekçi olmak gerekirse  10 puan var liderle aramızda. Matematiksel olarak şampiyonluk şansımız da var ama play-off oynayarak 2. lige çıkmayı hedefliyoruz. Takviyelerimizi onun için yaptık. Direkt takıma katkı yapacak oyuncular aldık. 5 Şubat'a kadar transfer yapabiliriz. Kamp döneminde eksik görülürse yeni takviyeler yapacağız" dedi.

Şentürk, takım bütçesinin 3 milyon liraya çıkarttıklarını ve bu konuda desteklerinden dolayı onursal başkan Abdurrahman Şentürk'e teşekkür ettiği konuşmasında, takımın  bugüne kadar gittiği tüm deplasman masraflarını karşılayan BAYKES Tekstil'e de özel olarak teşekkür etti.

Şentürk, Fenerbahçe maçında yapılan Bayburt tanıtımından dolayı kendilerini mutu hissettiklerini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:

"Bütçemizi 3 milyon liraya yükselttik. Gerekli finans kaynaklarımızı da sağladık. Tabi bu arada bize katkı sunan arkadaşlarımız var. Başta Bayburt Grup onursal başkanımız Abdurrahman Şentürk'e çok teşekkür ediyorum. Kupadan dolayı ciddi bir gelirimiz oldu. BAYKES'ten Ali Haydar bey şuana kadar tüm deplasmanlarımızı karşıladı. 70 bin lira tutan Antalya kampını da karşılıyor ve bu desteği sürecek. Tabi bu arada Bayburt'ta Fenerbahçe'yi ağırladık.  Belki 100 yılda bir yaşanacak şeydi. Onun için kendimizi mutlu ve bahtiyar sayıyoruz. Belki PTT 1. Lig'e çıksak, bu kadar Bayburt'un adını ve güzelliklerini Türkiye'ye sergileyemezdik. Ben desteklerinden dolayı sayın valimize, milletvekilimiz Bünyamin Özbek'e, tesis konusunda verdiği destekten dolayı belediye başkanımıza ve Özel İdare yetkililerine teşekkür ediyorum. Kamu kurumlarının tamamına teşekkür ediyorum. Forza Gadalar ve Kurakafalar taraftar gruplarımıza ve sessiz çoğunluğumuza  teşekkür ediyorum. Başta AN Zentrum firması olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bayburt yerel basınına da ayrıca teşekkür ediyorum"

Kobal: "Altyapıya ağırlık vereceğiz"

Takımdan giden oyuncular ve yapılan transferler hakkında bilgi veren Hakan Kobal ise, yeni dönemde altyapıya önem vererek, Bayburtlu yıldız oyuncular yetiştirmek istediklerini söyledi.

10 Ocak itibariyle kampın başladığını 12 günlük bir kamp dönemi geçirileceğini söyleyen Kobal, "Antalya'dan İzmir'e geçerek Balçova maçını oynayacağız. Ve ardından kupada Altınordu, ligde Sandıklı ve ardından Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacağız. Bu 4 maçtan iyi sonuçlar alacağımıza inanıyoruz.  Ayrıca Hikmet başkanımız önderliğinde, Şükrü Kayalı koordinatörlüğünde altyapıya önem vererek takıma Bayburt'lu yeni yıldızlar kazandırmak istiyoruz. Abdurrahman Şentürk bey bu konuya özel olarak ilgileniyor ve Bayburtlu oyuncuların da takımda olmasını özel olarak istiyor" dedi. 

Bayrak: "Turnuva takımı olduğumuzu herkese gösterdik"

Kulüp Başkan Yardımcısı Raci Bayrak ise play-off mücadelesine kalınması halinde takımın şansının büyük olduğunu söyledi.

Sezon başında kadroyu oluştururken ilk 5'i hedeflediklerini belirten Bayrak, alınan şanssız sonuçlara rağmen takımın hedefini ikinci yarı için daha da büyüttüklerini söyledi. Kulüp Onursal Başkanı Abdurrahman Şentürk'ün beklenmedik bir şekilde takımın bütçesini genişlettiğini belirten Bayrak, şu açıklamayı yaptı:

"Gerçekten biz sezon başında takımı kurduğumuzda güçlü bir bütçeyle takım yapmıştık. O takımı da ilk 5 için yapmıştık fakat baştan bazı şansız maçlar sonunda gördük ki çok da hedefimizin önünde değiliz. Biz yönetim olarak belki bu hedefi daha yukarı çekmeyi düşünüyorduk ama sağolsun Abdurrahman Şentürk başkanımız beklemedik bir şekilde bütçeyi genişletti ve 11 futbolcuyla hedefimizi daha da büyüttü. Zaten bizim bir turnuva takımı olduğumuzu da gördü herkes. Kupa maçlarında bunu gösterdik. Eğer play-off mücadelesine kalırsak, bu özelliğimizi daha iyi göstereceğiz. İnşallah hedefimize ulaşacağız"



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 9 yıl önce

akpspor.... ya insan utanma pazarı araya bir kaç kişi serpiştirir.

Avatar
karayusuf 9 yıl önce

bence onbir futbolcudan üçtanesi tutarsa büyük başarı