Sadabad'ta cirit coşkusu

Bayburt Üniversitesi Atlı Cirit takımı Sadabad Yaz etkinliklerine katıldı.

Sadabad'ta cirit coşkusu

Bayburt Üniversitesi Atlı Cirit takımı Sadabad Yaz etkinliklerine katıldı. Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği cirit oyunları renkli görüntülere sahne oldu. Binicilerin at üstündeki performansı izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Uşak 1 Eylül Atlı Spor Kulübü ise 'Soma’daki şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz” yazılı pankart açtı.

Kağıthane Belediyesi’nin geleneksel olarak Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında düzenlediği cirit oyunlarında rekabet ve heyecan bir arada yaşandı. Atlı cirit takımlarının seyircileri selamlamasıyla başlayan gösteriler Erzurum, Erzincan, Sivas, Uşak ve Bayburt Üniversitesi atlı cirit takımlarının oyunlarıyla devam etti. Özel yetiştirilmiş atlar üzerinde maharetlerini sergileyen binicilerin birbirinden zorlu hareketlerle yaptıkları gösteri nefes kesti. Vatandaşlar tarafından büyük alkış alan gösterilerde biniciler, at üzerinden nal sesleriyle cirit gösterilerini canlandırdı.

Öte yandan Soma’da hayatını kaybeden işçileri unutmayan biniciler at üstünde “Soma’daki şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileriz” adlı pankart açtı.

Gösteriyi izlemeye gelen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Kağıthane ve İstanbul yaz etkinliklerimize alıştı. Türkiye’nin en iyi ciritleri burada. Bir bölümünü izledim çok keyif aldım. Çok güzel müsabakalar sürdürüyor sporcularımız. Hepsini tebrik ederim” diye konuştu.

Gösteri sonunda Fazlı Kılıç ata bindi. Atın üstünde sahayı dolaşarak halkı selamlayan Başkan Kılıç, takıma, hakem heyetine ve sporculara kupa ve madalya takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.