Rakip, Dersimspor gibi!

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un muhtemel rakipleri arasında bulunan Dersimspor ve Yomraspor bugün kozlarını paylaştı.

Rakip, Dersimspor gibi!
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un muhtemel rakipleri arasında bulunan Dersimspor ve Yomraspor bugün kozlarını paylaştı. Bölgesel Amatör Play-Off finalleri öncesinde puan eşitliğine sahip iki takım arasındaki karşılaşmadan Dersimspor galip ayrıldı. Tek maç eleme usulüne göre tarafsız sahada oynanan karşılaşmanın normal süresi 1-1’lik sonuçla bitti.

Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nda oynanan maçı hakem Yakup Bakır yönetti. Karşılaşmada ilk golü Dersimspor buldu. 10. Dakikada bir pozisyon sonrası kazanılan penaltıyı gole çeviren Sadettin Özer takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının bu sonuçla bitmesi beklenirken beraberlik golü için yüklenen Yomraspor, 42. dakikada Sami Bayram’la skora denge getirdi: 1-1

İlk yarıda karşılıklı atılan gollerden sonra maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatmalara giden maçta başka gol olmayınca penaltı atışlarına gidildi. İlk penaltı vuruşlarını her iki takım gole çevirdikten sonra Yomraspor peş peşe kullandığı 3 penaltı vuruşundan yararlanamayınca Tunceli temsilcisi Dersimspor, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla play-off finallerine kalan Dersimspor, finallerin 1. turunda Sincan Belediyespor ile karşılaşacak. Karşılaşma 30 Nisan’da tarafsız bir sahada oynanacak.

TFF, henüz açıklamadı

Play-off finallerine 2. turdan katılan takımların eşleşmesi kura çekimi yapılmadan TFF tarafından belirleniyor. Grubunu lider bitiren takımların kesin olmamakla birlikte ilk etapta 2. tura yükselirse eğer bölge takımlarından biriyle eşleştiriliyor. Buna göre, Dersimspor, 2013 - 2014 Sezonu Bölgesel Amatör Lig sezonu play-off finallerine 2. Turdan katılacak olan temsilcimizin 3. Lige yükselme maçında karşılaşacağı en muhtemel rakibi.

BAL Ligi’ne yönelik uygulanan ve tartışma konusu olan prosedür gereği 30 Nisan’da Amatör İşler Kurulu tarafından belirlenen tarafsız sahada tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmadan galip ayrılması halinde Sincan Belediyespor'un da, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un rakibi olma ihtimali yüksek. Temsilcimizin rakibi TFF tarafından kesin olarak açıklanacak.

Eleme maçlarının ardından 3. Lige terfi edebilmek için gruplardan çıkan 22 takımın mücadele edeceği play-off finallerinin takvimine göre 1. Kademe maçlarının programı şöyle:

Play-off 1. Kademe
27 Nisan 2014 / Çatalcaspor – Sultan Beyli Belediyespor
27 Nisan 2014 / Halide Edip Adıvar SK – Sorgun Belediyespor
27 Nisan 2014 / Tatvan G.Birliği – Niğde Belediyespor
30 Nisan 2014 / Dersimspor - Sincan Belediyespor

Play-off finallerine 2. Turdan başlayacak olan takımlar:
Bayburt Grup Özel İdare Gençklikspor,  Mardinspor, Erzin Belediyespor,  Zara Belediyespor, Ceyhanspor, Etimesgut Belediyespor, Çine Madranspor, Tire 1922, Arnavutköy Belediyespor, Zonguldak Kömürspor, Edirnespor GK

Bay çeken ikinciler:
44 Malatyaspor, İzmirspor, Manisa Belediyespor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alperen 69 10 yıl önce

Açık ve net konuşmak istiyorum Bayburda final maçları yaramıyor.. ben kaybetmekten korkuyorum... neden mi çünkü tarihimizzde final maçlarınıı kazanmışlığımız yok...

Avatar
xxz 10 yıl önce

rakip dersim spor olamaz.. aynı guruptaki takımı eşleştirme yapmazlar.. zara veya mardin kesin rakiplerimizden biridir..