“Rakibi tanımıyoruz“

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu ve takım kaptanı Erhan Namlı, play-off’taki rakip Mardinspor’u değerlendirdi.

“Rakibi tanımıyoruz“
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu ve takım kaptanı Erhan Namlı, play-off’taki rakip Mardinspor’u değerlendirdi. Normal sezonun sona erdiği BAL Ligi’nde Dersimspor’un play-off 1. turda elenmesi üzerine TFF tarafından temsilcimizin rakibi olarak seçilen Mardinspor’u hiç tanımadıklarını söyleyen Topuzoğlu, “Rakip hakkında bir bilgimiz yok. Tanımıyoruz ve henüz hiç seyretmedik.  Araştırmaya başladık” derken, tecrübeli kaptan da play-off karşılaşmasını, zor bir eşleşme olarak değerlendirdi.

TFF tarafından eşleşmelerin elle seçilmesi ile ilgili, “Çok saçma oluyor böyle maçlar. 3. Lig’e çıkmayı hak eden takımlar var ancak bu sistem nedeniyle çıkamıyor” diyen teknik direktör Bülent Topuzoğlu, tek eleme usulü oynanacak olan karşılaşma için Ankara veya Kayseri’yi beklediklerini fakat TFF tarafından seçilen Malatya’nın rakip için daha avantajlı bir yer olduğuna dikkat çekti. 

Topuzoğlu ve kaptan Erhan Namlı editörümüz Selahattin Ekrekli’yle yaptığı görüşmede Bayburt Postası’na şu değerlendirmelerde bulundu:

Topuzoğlu: “Oynanmadan hiçbir maç kazanılmaz”

“Böyle bir kurayı bekliyorduk. Bölgesel olduğu için maçlardan sonra Mardinspor’un çıkacağını tahmin ediyorduk. Bölgeye en yakın biz oluyoruz. Ancak biz maçın Ankara’da veya Kayseri’de olmasını bekliyorduk. Malatya’da oynanacak. Biraz daha rakibe uygun. Ama tabii ki bu kadar senenin emeğini burada almak istiyoruz. Ben Dersimspor’un bize rakip olacağını bekliyordum. Ancak futbol bize bir kere daha gösterdi ki oynanmadan hiçbir maç kazanılmaz. Futbolda favori yoktur. Dersimspor - Sincan Belediyespor maçını da seyrettim. Bu maçta bir kere daha ortaya çıktı ki Hiç bir şey önceden belli olmuyor. Dersimspor maçı farklı alması gerekirken 2-0 önde iken ve farka gidecekken, iş bir anda terse döndü ve rakibine yenildi. Rakibi hafife almanın bedelini ödediler. Bu tür maçlar hiçbir zaman ölçü olmaz. Çok dikkatli ve akıllı olmak lazım. Mardinspor hakkında bir bilgimiz yok. Tanımıyoruz ve henüz hiç seyretmedik. Araştırmaya başladık"

“Sistemde şaibe yok, haksızlık var”

Tartışma konusu olan eşleşmelerdeki ‘şaibe’ iddiaları hakkında da konuşan Topuzoğlu, TFF’nin play-off sisteminde şaibe olmadığını fakat sistemden dolayı bazı takımların haksızlığına uğradığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Eşleşmelerde şaibe olduğunu tahmin etmiyorum. Çünkü bölgesel bu. Mesela Dersimspor rakibini eleseydi, bizim rakibimiz olacaktı. Bölgesel olduğu için Zara Belediyespor da  Mardinspor’la oynayacaktı. Her bölgeden bir takım çıkartılmak istendiği için. Haliyle Dersimspor yenilince iş terse döndü. Biz de Mardinspor’la eşleştik. İnşallah hayırlısı olur. Çok saçma oluyor böyle maçlar. 3. Lig’e çıkmayı hak eden takımlar var ancak bu sistem nedeniyle çıkamıyor. Biz, Yomraspor, Dersimspor iyi takımlar. 3. Lig’e çıkmaları lazım. Her ne kadar Dersimspor'la bir iki ufak sürtüşme yaşadıksa da iyi takım çıkması gerekirdi. Yani haksızlık bu. Hiç hak etmeyen takımlar çıkıyor. Kulübünde yemek çıkmayan takımlar 3. Lig'e devam ediyor. BAL Ligi'ndeki iyi takımlar da profesyonel lige çıkamıyor. Bunların hepsi haksızlık”

“Herkesi maça bekliyoruz . Bayburt halkı  1 gününü bize ayırsın”

Topuzoğlu, açıklamasında taraftara da çağrıda bulundu. Maçın oynanacağı Malatya’da rakip takımın taraftar desteği için avantajlı olduğunu hatırlatan Topuzoğlu, “Seyircilerin hepsini bekliyoruz. 1 günlerini bize ayırsınlar. İstanbul’dan Ankara’dan her yerden bekliyoruz. Hele hele Bayburt halkını  tamamen  maçımıza bekliyoruz. Onlarsız bu iş olmaz. Rakip takımda taraftarını getirecektir” şeklinde konuştu.

“Hakemler ilgili konuştum, herkes bana isyan etti”

Son olarak hakem hataları ile ilgili soruya da cevap veren teknik adam sözlerini şöyle bitirdi: 

“Vallahi geçen gün bir laf ettim tüm Dersimliler bana isyan etti. Hakem konusuna hiç girmeyeyim.   Ben sadece kendi fikrimi söyledim. Bu konuda büyük takımların günlerce gazetelerde demeçleri çıkıyor. Antrenörler, idareciler bas bas bağırıyor. Onlar bu işi bilmiyor mu? Sanki hepsi boş konuşuyor.

Erhan Namlı: “Zor bir eşleşme”

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un kaptanı Erhan Namlı da Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e yükselme maçında eşleştikleri Mardinspor’u tanımadıklarına dikkat çekti. Grubunu lider olarak bitiren bir takımla karşılaşacaklarını söyleyen tecrübeli kaptan, “Mardinspor’u tanımıyoruz. O da diğer grubun birincisi. İyi takım olmasa grubunu lider bitirmezdi. Zor bir eşleşme. Grubunda lider bir takımla oynayacağız” dedi.

Kaptan, şöyle konuştu:

Ama bizim tek hedefimiz var o da şampiyonluk Allah’ın izniyle bunu başarmak istiyoruz. Tek maç ve telafisi olmayan bir maç. Allah’ın izniyle ve dualarla bu maçı da geçip mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Dersimspor elenince Mardinspor’un çıkacağını tahmin ettik. Mardinspor’u bekliyorduk, sadece maçın nerede ve ne zaman oynanacağını bilmiyorduk. O nu da öğrenmiş olduk. Dediğim gibi tek hedefimiz bu maçı da kazanıp mutlu sona ulaşmak istiyoruz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MARDİN Lİ 10 yıl önce

Ankara’da veya Kayseri’de olmasını bekliyorduk. Malatya’da oynanacak. Biraz daha rakibe uygun. diyor arkadaşlar e e malatyada olunca ne oluyor MARDİNİ ne gelince cumartesi tanırsınız...

Avatar
Murat keleş 10 yıl önce

Farketmez gadalar için

Avatar
kemal polatoglu 10 yıl önce

Bize heryer bayburt