Play-off için son viraj!

BAL Ligi’nde heyecan dorukta...

 Play-off için son viraj!
Bayburt Postası - BAL Ligi’nde heyecan dorukta. Sarı lacivertliler bitime 3 hafta kala 2013-2014 sezonunun en erken şampiyonluğunu ilan eden takımı olmaya hazırlanıyor. 

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor 23. Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 23. Haftasında karşılaşacağı Patnos Gençlikspor karşılaşmasının hazırlıklarını bitirdi. BAL Ligi’nde dün (Pazar) oynanması gereken ve Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) Sınavları nedeniyle Salı gününe ertelenen karşılaşma öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan sarı lacivertli temsilcimiz deplasmanda karşılaşacağı Patnos Gençlikspor maçından mutlak 3 puan bekliyor. 

23. hafta her şeye gebe!

Temsilcimiz Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un liderliğini sürdürdüğü 1. Grup’ta haftalardır devam eden şampiyonluk mücadelesi “bu hafta” son bulabilir. Bu sezon play-off karşılaşmalarının 2 turlu olması nedeniyle şampiyonluk kadar grup ikinciliğinin de önem kazandığı BAL Ligi’nde kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. 

Play-off bileti Ağrı’da, şampiyonluk turu Gençosman’da 

Grupta ilk 6 sırayı paylaşan takımların play-off iddiası devam ederken 23. Hafta karşılaşmaları sonucunda her şeyin netleşmesi mümkün. 
52 puanla lider durumda bulunan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, en yakın takipçilerinin mağlup olması durumunda Patnos Gençlikspor karşısında alacağı galibiyetle şampiyonluğunu ilan edebilir. 

Sarı lacivertliler, en yakın takipçilerinden Yomraspor’un 23. haftayı kayıpsız geçmesi halinde ise play-offu garantilemek için ligde üçüncü sırada bulunan Dersimspor ve Faroz Gençlikspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. 

Zirvedeki takımların 23. Haftayı kayıpsız geçmesi halinde gözler 24. haftaya çevrilecek. Şampiyonluk ve play-off mücadelesi veren takımlar için bütün hesapların netleşeceği 24. Haftaya Ağrı deplasmanında alacağı galibiyetle kayıpsız girmesi beklenen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Kalkanderespor’u ağırlayacağı Gençosman’da karşılaşmadan üç puanla ayrılırsa taraftarı önünde şampiyonluk turu atacak. 

Play-off karşılaşmaları

2013–2014 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3. Lig’e toplam 9 takım yükselecek. Gruplarında birinci ve ikinci olan 22 takım play-off müsabakaları oynamaya hak kazanacak. 2 tur üzerinden oynanacak play-off müsabakalarının 1. turuna gruplarında ikinci olan 11 takım katılıyor.

11 takım arasında yapılacak eşleşme kurasına göre 8 takım birbirleriyle eşleştikten sonra kalan 3 takım müsabaka oynamaksızın bir üst tura yükselecek. 

1. tur müsabakaları Amatör İşler Kurulu tarafından belirlenen tarafsız grup merkezlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Bu müsabakaların galibi olan 4 takım ve müsabaka oynamaksızın bir üst tura yükselen 3 takım 2. tur müsabakasını oynamaya hak kazanacak. 

23. hafta karşılaşmaları ve maç programı şöyle:

25 Mart 2014 / Salı
Karşılaşmaların tümü saat 12.30’da başlayacak. 

Bayburt Grup Özel İdare - Patnos Gençlikspor
Yomraspor - Çayelispor
Kalkanderespor - Dersimspor
Karsspor - Faroz Gençlikspor
Arhavispor - Yakutiyespor
Beşikdüzüspor - Beşirlispor
Göle Belediyespor - Iğdır Gençlerbirliği


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.