Palandöken'de karton kızaklar yarıştı

Yarışmaya Amerika, Kanada ve Türkiye'den toplamda 37 kişi katıldı...

Palandöken'de karton kızaklar yarıştı
Palandöken'de ilk kez karton kızak yarışması düzenlendi. Yarışmaya Amerika, Kanada ve Türkiye'den toplamda 37 kişi katıldı. Yarışların en ilginç tasarımları ise tank, ejderha ve taş devri araçlarıydı. 

Kurak ve yağışsız bir kışın yaşandığı Türkiye'de Palandöken Dağı'ndaki otellerde suni kar pistleri kayakseverlerin kayak yapmasına olanak sağlıyor. Xanadu Otel pistinde birbirinden ilginç tasarımlı ve tamamı kartondan yapılan kızaklar görsellikleriyle ilgi topladı. Amerika, Kanada ve İsveç'in yanı sıra çok sayıda Erzurumlu ile yerli turist karton kızakları ile kazanmak için kıyasıya yarıştı. 100 metrelik parkurda birinci gelmek için yarışan kızak kartonların çok azı final çizgisine ulaşmayı başardı. Bu sırada kızaklardan düşenler ya da kızakları sürtünme nedeniyle yırtılanların oluşturduğu görüntü ise tam bir seyirlikti. Yarışmanın en ilginç tasarımı ise Atak kulübü üyelerinin aynı isimle 2 günde yaptıkları tanktı. Start çizgisine güçlükle çıkartılan karton tank yine 45 derece eğimli pistten güçlükle inmeyi başardı.

Xanadu Otel Müdürü Murat Altuğ Kargı, Türkiye'de ilk kez karton kızak yarışmasına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Altuğ, yarışmaya çeşitli ülkelerin yanı sıra Erzurumluların da katılmasının sevinç verici olduğunu kaydetti. Kargı, ilk üçe giren yarışçıların çeşitli hediyeler ve kupa ilçe ödüllendirileceğini ifade etti.

Organizasyon Müdürü Kanadalı Matthew Braun, Türkiye'de ve Erzurum'da ilk kez karton kızak yarışması düzenlediklerini ve belirtterek "Kanada'da 25 yıldır karton kızak yarışları düzenleniyor. İlkini Türkiye'de ve Erzurum'da gerçekleştirmekten sevinçliyiz." diye konuştu.



Haber: Cihan


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.