Onur Şipal, unvanını korudu

Milli gururumuz Onur Şipal, dünya unvan maçında Rus boksör Andrei Zamkovoi'yi rahat bir şekilde geçerek unvanını korudu.

Onur Şipal, unvanını korudu
Bayburt Postası - Milli gururumuz Onur Şipal, dünya unvan maçında Rus boksör Andrei Zamkovoi'yi rahat bir şekilde geçerek unvanını korudu. Erzurum Kazım Karabekir Spor Salonu'nda yapılan karşılaşma NTVSpor'dan naklen yayınlandı.
Yüzlerce Bayburtlu'nun da desteğiyle rakibi karşısında iyi bir maç çıkaran ve ilk raunttan itibaren üstünlüğünü ortaya koyan Şipal, Rus boksörü 3. rauntta eledi. Rus boksörün 3. raunt devam ederken aldığı bir darbeden alnı kanamaya başladı. Daha sonra doktor kararıyla Rus boksör maça devam edemedi. Şipal, hakemlerin ortak kararıyla hükmen galip sayıldı.  

Onur Şipal'in unvanını koruduğu gecede abisi Önder Şipal ise Almanya adına ringe çıkan Beşir Ay'ı yendi. 

Rio Olimpiyatları'nda seri başı olacak

2014 yılında AIBA Pro Boxing turnuvasının şampiyonu olarak Rio Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan Onur Şipal, hem unvanını korudu hem de olimpiyatlarda seri başı olarak yer almayı başardı. 

Rövanşı aldı

Önceki yıllarda Rus boksör Andrei Zamkovoi ile Rusya'da bir turnuvada karşılaşan  Onur Şipal 3. rauntta mağlup olmuştu. Şipal, bu gece 3. rauntta aldığı galibiyetle unvanını korurken rövanşı da almış oldu. 

Yüzlerce Bayburtlu'nun destek verdiği turnuvada Şipal kardeşleri Bayburt MHP Milletvekili Dr. Karabey Kadri Karaoğlu, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Özgeç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Kulübü Başkanı Hikmet Şentürk, Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz ve MHP Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç yalnız bırakmadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.