Öğrencilerin “Hemsball” heyecanı

Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Hemsball’la tanıştı...

Öğrencilerin “Hemsball” heyecanı
Türkiye’nin 50 Hemsball antrenörü arasında yer alan Beden Eğitimi Öğretmeni Muhammet Şahin önderliğinde Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Hemsball eğitimi verilmeye başlandı. Öğrenciler ilk defa oynadıkları Hemsball’u çok sevdiler.

Beden Eğitimi Öğretmeni kimliğinin yanı sıra Milli Sporcu (Judo), Jimnastik ve Judo İl Temsilcisi, Polis Gücü Judo Antrenörü ve Hemsball Antrenörü olan Muhammet Şahin, “Çocuklarımızın sokaklarda dolanmaları yerine sportif faaliyetlerde bulunmalarını istiyoruz. Bayburt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde başlattığımız bu eğitimi tüm okullara yaymayı hedefliyoruz. Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği bu eğlenceli sporu aynı zamanda engelli çocuklarımız ve vatandaşlarımızla da tanıştırmak istiyoruz” dedi. 

Hemsball nedir?

Hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken, topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel el-göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Oyunun amacı, Hemsball topunu yerde bulunan hedef tahtası üzerindeki çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve ‘’oyuncuların’’ alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncu ‘’oyuncuların’’ aynı amaca ulaşmasını önlemektir. 

Oyun ve ‘’oyuncuların’’ rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalar dahil her türlü tutma hakları vardır.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.