‘Namlı Kaptan’dan, şanlı taraftara

Ligin ilk yarısını değerlendiren tecrübeli kaptan Erhan Namlı, Bayburt Postası'na çok özel açıklamalar yaptı...

‘Namlı Kaptan’dan, şanlı taraftara
Bayburt Postası - Türk futbolunun Evliya Çelebi’si diyorlar onun için... Kolay değil... 10 yılı Süper Lig kariyeri olmak üzere tam 20 yıl Türkiye'nin profesyonel futbol liglerinde top koşturdu... Galatasaray ve Trabzonspor gibi Süper Lig devlerinin de bulunduğu 17 profesyonel takımın formasını terletti... Avrupa arenasında UEFA Kupası'nda takımıyla 3. turu gördü...  Soyadı gibi birçok Anadolu kulübunün kült ismi haline gelen ve gittiği her kulüp taraftarının gönlünde taht kuran Erhan Namlı'nın son durağı ise Bayburt oldu...

Bu sezon Bayburt ve Bayburtlu'nun profesyonel lig hasretine son vermek için mücadele eden Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un kadrosuna kattığı en önemli yıldızlardan biri olan ve yaşına rağmen performansıyla şimdiden taraftarın gönlünü fetheden Erhan Namlı, sezonun ilk yarısını değerlendirdi.

Selahattin EkrekliLigin ilk yarısına ve Bayburt'ta futbol tutkusuna değinen tecrübeli kaptan,  Bayburt Postası’na çok özel açıklamalar yaptı. Taraftara bir dizi mesaj gönderen Erhan Namlı ile spor editörümüz Selahattin Ekrekli görüştü. İşte o görüşmeden satır başları:

“Ligin ilk yarısı çok iyi geçti”


“Herkesin de bildiği gibi biz yeni kurulan bir ekiptik. Ancak işin bilincinde olan bir teknik heyetimiz, yönetimimiz ve futbolcu kardeşlerimiz vardı. İlk yarı gerçekten çok iyi mücadele ettik. Hedefimiz hiç yenilmeden bu ligi bitirmekti ama olmadı. Arada böyle kazalar olabiliyor. İyi oynadığımız, kötü oynadığımız maçlar oldu. Ama genelde çok iyi mücadele ettik. Çok çalışarak ilk yarıda hedefimize ulaştık”

“Hedefimiz şampiyonluk”

"İlk yarı için hedeflediğimiz puan derken bizim amacımız bu ligi önce lider, sonra da şampiyon bitirmek. İlk yarı için iyi puan topladığımızı düşünüyorum. İnşallah bunu ikinci yarıda da sürdürüp amaçladığımız, hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz”

“Takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var”

“Sizinde bildiğiniz gibi Bayburt küçük bir il. Burada fazla sosyal aktivite olmadığı için kulüpte hep birlikteyiz. Genç arkadaşlar, tecrübeliler, sevgi saygı çerçevesinde tam arkadaşlık, kardeşlik ortamı var. Bunu sahaya yansıttığımıza inanıyorum ben. Çalışma ortamımızda çok iyi. Yani her şey, her yönden çok iyi gidiyor. İnşallah bozulmadan sonuna kadar böyle gider.

“Futbolumuzu hava koşulları etkiledi”

“Kış şartları bizim için dezavantaj oldu. Çünkü biz top oynamasını, pas yapmasını seven bir takımız. Biz top oynayarak kazanmak isteyen bir takım olduğumuz için, kötü hava şartları futbolumuzu olumsuz etkiliyor. Kış şartlarında saha ortamı gerçekten çok kötü oluyor. Buz üstünde top oynuyoruz. İçeride oynadığımız son 2 Patnos ve Kars maçlarını resmen buz üstünde oynadık. Bu da bizim futbolumuzu tabi ki olumsuz yönde etkiliyor. Buz üstünde de elimizden geldiği kadar mücadele etmeye çalışıyoruz maçlarımızı bu ortamda öyle veya böyle kazandık ancak istediğimiz futbolu oynayamadık. Biraz onun sıkıntısını yaşadık. Bu hava şartlarına da yavaş yavaş alışıp ikinci yarı daha da iyi olacağına inanıyorum”

“Rakipler bize karşı inanılmaz motive olarak çıkıyor”

“Bu sadece benim tecrübeli bir oyuncu olmamdan daha önce süper ligde pek çok takımda oynamamdan kaynaklanmıyor. Sezon başı iyi transferler yapıldı. Ortaya bir hedef kondu. Sonuçta biz şampiyonluğa oynayan iyi bir takımız. Bir hedef takımıyız. Biz hedefi olan bir takım olduğumuz için, örneğin süper ligde Anadolu takımları nasıl ki; Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı çok büyük mücadele ediyorsa, bizim gruptaki takımlarda bize karşı ekstra motive olup aynı mücadeleyi sergiliyor. Sonuçta lider takımız. Her takım bizi yenmek için sahaya çıkıyor.Bu da takımın iyi olmasından kaynaklanıyor. Biz ise rakip kim olursa olsun ciddiye alıp gerekli mücadeleyi sahada gösterdiğimiz için başarılı oluyoruz. Bu mücadeleyi sezon sonuna kadar sürdürüp şampiyon olacağız Allah’ın izniyle”

‘’BAL Ligi zor bir lig”


‘’BAL Ligi çok zor ve daha çok mücadeleye yönelik lig. Oyunlar güce dayanıyor. Ondan dolayı daha zorlu geçiyor karşılaşmalarımız.  Tabi bizde elimizde gelen mücadeleyi gösteriyoruz bu ligde. İnşallah bu mücadelemizi lig sonuna kadar gösteririz. Ben Türkiye’nin her yerinde futbol oynadım. Son günlerdeki hava koşulları bizi inanılmaz etkiledi. Hayatımda ilk defa böyle bir soğuk ortamda futbol oynuyorum. Buna alışmaya çalışıyorum. Alıştımda diyebilirim. Başka bir sıkıntımız yok. Yoksa her yerde futbolun dili bir. Başka  bir sıkıntı yok dediğim gibi. Sıkıntımız sadece hava koşulları. Oynadığım yerlerde eksileri görmedim. Bayburt’ta da kışın derece hep eksileri gösteriyor, artıları hiç görmedim.  Ama tüm bu koşullara rağmen biz hedefimize kilitlenmiş durumdayız. Amacımız Bayburt halkına şampiyonluk yaşatmak bütün amacımız bu. Her türlü zorluğa rağmen hedefimiz şampiyon olup görevimizi tamamlamak”

“Play- off sistemi çok saçma”

“Play- off sistemi bence çok mantıksız, saçma bir sistem. Sezon sonu birinci olsak bile şampiyonluk maçına çıkacağız. Şampiyonluk maçında da gerçekten neyin ne olacağı belli değil. Artık yapacak bir şey yok. Her şeyi göze aldık. Allah’ın izniyle eninde sonunda bu işi götüreceğiz. Sonuçta sen birincisin diğer gruptan birinci geliyor. İki iyi takımdan birisi çıkamıyor. Böylece bir sezonun emeği boşa gitmiş oluyor. İnşallah bizim emeklerimiz boşa gitmez” 

“Bayburt, tam bir futbol şehri”

“Ben Bayburt’a geldiğim ve burada futbol oynadığım için çok mutluyum. Bayburt tam bir futbol şehri Taraftarı, camiası, futbolcusu çok iyi bir sinerji yakalamış durumda. Burada futbol oynamaktan büyük keyif alıyorum”

“Bayburt, her genç bir oyuncu için ideal”

“Bayburt, genç bir futbolcu için ideal bir yer. Çünkü futbol için her şey var. Burada kendini sadece futbola veriyorsun. Futbolla yatıp futbolla kalkıyorsun. Tesislerimiz, antrenman sahamız güzel. Yani tam bir profesyonel bir takım gibi. İlgi ve alaka çok güzel. Yönetim, teknik heyetimiz, taraftarımız çok iyi  yani genç bir futbolcu için ideal bir kulüp Bayburtspor. Ne kadar amatör gözükse de; bizim takım bir profesyonel takım gibi. Hele bu sene de şampiyon olursak, seneye 3. ligde genç futbolcuların gözü kapalı oynayacağı, kendisini gösterebileceği bir kulüp Bayburtspor. Bence amatör kulüplerden çok daha üst düzeyde iyi bir kulüp. Kesinlikle üst düzeyde bir kulüp”

Tamam mı, devam mı?

“Futbola devam konusunda henüz bir karar vermiş durumda değilim. Zaman ne gösterir bilemem. Şu an tek düşüncem  Bayburtspor forması altında şampiyonluk yaşamak"

“Taraftarımız muhteşem”

“Taraftarımız tek kelime ile muhteşem. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Hep arkamızda oldular. Bizi sonuna kadar desteklesinler. Desteklerini hep devam ettirsinler. İnşallah onlara sezon sonunda şampiyonluğu hediye etmek istiyoruz”

“Bayburt halkı bize güvensin”

“Biz futbolcular, teknik heyet, yönetim, taraftar, camia bir bütün olarak hedefimize kitlendik. Biz bu yola baş koyduk. Allah’ın izniyle bu yoldan bizi kimse alıkoyamaz. Uzun lig maratonunda bazen iyi bazen kötü sonuçlar alacağız. İnişli çıkışlı grafik olacak. Ben onlardan tek şey istiyorum. Allah korusun kötü bir sonuç aldığımızda bile bizi sonuna kadar desteklesinler. Bizden hiçbir zaman umutlarını kesmesinler. Biz onlara şampiyonluğu armağan etmek istiyoruz.Tıpkı ilk yarıda destekledikleri gibi bizi ikinci yarıda da desteklesinler”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatih ilker 10 yıl önce

Büyük kaptan her zaman arkanizdayiz.bu takimda senin varlığın bizi onurlandiriyor ve guven veriyor. Kaptanligin bütün meziyetleri sende olduğu için takim ruhun ve hirsin sadece takımı degil biz taraftarları da motive ediyor..
HERKES SEVER BİZ ÖLÜRÜZ

Avatar
akşarlı @fatih ilker 10 yıl önce

erhan namlı senden ötürü içerde dışarda tüm maçları stadyumda takip ediyorum umuyorumki takımımızı 3. lige oradanda daha üst liglere çıkarırsınız... bu arada yönetim yırtıcı bi forvet bulamadı ona üzülüyorum hocamız da kimseyi beğenmiyor umuyoruzki b i bildiği vardır..hocam hazırlık maçında 20 dakika oynayan bi futbolcu hakkında nasıl hemen karar veriyorsunuz