Milli takım yola çıktı

7-23 Şubat tarihleri arasında, Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak olan olimpiyatlarda Türkiye’yi Alp disiplini erkeklerde temsil edecek tek sporcu Emre Şimşek’in de bulunduğu 6 kişilik kafile, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın başkanlığında ülkeden ayrıldı.

Milli takım yola çıktı
Bayburt Postası - 22. Kış Olimpiyat Oyunları’na katılacak Türk Kayak Milli Takımı kafilesi Rusya’ya gitti. 7-23 Şubat tarihleri arasında, Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak olan olimpiyatlarda Türkiye’yi Alp disiplini erkeklerde temsil edecek tek sporcu Emre Şimşek’in de bulunduğu 6 kişilik kafile, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın başkanlığında ülkeden ayrıldı.

Alp disiplininde Tuğba Kocaağa ile Emre Şimşek, kayaklı koşuda Kelime Çetinkaya ile Sabahattin Oblago ve buz dansında Alper Uçar ile Alisa Agafonova’nın Türkiye'yi temsil edeceği olimpiyatlarda, kadınlar ve erkeklerde yaklaşık 3 bin sporcu yarışacak. 7 dalda müsabakaların düzenleneceği 2014 Soçi'de, buz pateni disiplinlerinden artistik buz pateni, sürat pateni ve kısa mesafe sürat pateni, kayma sporlarından alp disiplini, kayaklı koşu, serbest stil kayak, kuzey kombine, kayakla atlama ve snowboard yarışmaları yapılacak. 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'nda sahnelenecek biatlon, curling, buz hokeyi ve luge müsabakalarının yanı sıra 12 yeni disiplinde ise yarışmalar ilk kez gerçekleştirilecek.

Öte yandan alp disiplini erkeklerde Türk Milli Takımı’nı temsil edecek tek sporcu, gururumuz Emre Şimşek’in olimpiyatlarda yarışacağı tarihler belirlendi. Milli sporcu 19 Şubat’ta büyük slalomda, 22 Şubat’ta slalomda yarışacak.

Türk sporcuların yarışma programı şöyle:

Buz Dansı
16.02.2014 Buz Dansı Kısa Dans
17.02.2014 Buz Dansı Serbest Dans

Kayaklı Koşu
08.02.2014 Skiathlon 7.5 km (Kadınlar)
11.02.2014 Sprint Serbest Teknik (Kadınlar - Erkekler)
13.02.2014 10 km klasik (Kadınlar)
14.02.2014 15 km klasik (Erkekler)

Alp Disiplini
18.02.2014 Giant Slalom (Kadınlar)
19.02.2014 Giant Slalom (Erkekler)
21.02.2014 Slalom (Kadınlar)
22.02. 2014 Slalom (Erkekler)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan 10 yıl önce

Yazıklar olsun yalnız altı sporcuyla mı hani kayak federasyonu başkanı özer ayık bey 8 yıldır harcadığı devasa bütçeyle ne yapmış yine eski tas eski hamam bir kez daha diyorum yazıklar olsun sayın Mehmet BAYKAN ın derhal istifa etmesi gerekir spor emin ellerde olmadığı bir kez daha kanıtlanmıştır.

Avatar
Kayaksever @Sinan 10 yıl önce

Sinan bey kimsin bilmiyorum ama şunu iyi bil ki Türkiye'de Özer Ayık'tan başka bir başkan tanımam geriye dön bir bak ama bu camiadansan neler geldi neler geçti bak

Avatar
Kayaksever 10 yıl önce

Bak kardeşim bu işten anlamadığın kesin kayak sporu bir başkadır, uluslararası bir yarışa girebilmen için fis puanı lazım, sendeki kayakçıların acaba fis puanları nedir biliyor musun? Şu an Türkiye'de o puanı tutturan iki sporcu var onlarda hak etikleri yerdeler, bu işi bilmeden konuşmayalım, kimseyi de suçlamayalım. Özer Başkan Türkiye'de bir çığır açtı, bunu yakın zamanda herkes görecektir.