Kop Dağı Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı

Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan güzergahta bulunan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı'ndaki Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Kop Dağı Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı
Bayburt Postası - Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan güzergahta bulunan 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı'ndaki Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, kayak merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle kayak sezonunun da gecikmeli başladığını söyledi.

Kar yağışının istenilen seviyeye geç ulaşmasının bir anlamda isabetli olduğunu belirten Pehlivan, "Cuma günü itibarıyla okullarımız yarıyıl tatiline girdi. Öğrencilerimiz karnelerini aldı. Onlar için de bu 15 gün, pistin açılmasıyla güzel bir aktivite olacak." dedi.

Pehlivan, Kop Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi'nin 20 yılı aşkın süredir hizmette olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Burası yapıldığında teknik sistemler o çağın gereklerine uygun şekilde yapılmıştı. Zaman içerisinde doğaldır ki eskimeler, yıpranmalar söz konusu oluyor. Geçtiğimiz yıl Maliye Bakanımızın destekleriyle kar ezme makinesi yenilendi. Yine bu sene telesiyej sisteminin tamiratıyla ilgili de Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan destek sağlandı ve şu anda spor yapılabilecek düzeye gelmesi konusunda gerekli tamirat çalışmaları tamamlandı. İnşallah bundan sonraki adım burada pistin 2,5 kilometreye kadar uzatılması."

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Sezon açılışına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Cemal Kiper, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak ve kayakseverler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Kop Dağı Kayak Merkezi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsimsiz 6 yıl önce

Şubat ayı gelmiş kayak sezonun acılışımı olur dalgamı geçiyorsunuz