Komşuda pişsin, bize de düşsün…

Erzurum'da yapılacak olan "2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları"na sayılı günler kaldı. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuları buluşturan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın 25.si, 27 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Kış Oyunları dolayısıyla Erzurum genelinde tesisleşmenin %90’nın bitirilmesine rağmen konaklama rezervasyonlarında beklenen sorunlar yaşanmaya başlandı. Erzurum’da bulunan otellerin tümünün şimdiden rezerve edilmesi, yetkililerin konaklama sorununu çözmek için Bayburt, Erzincan, Kars gibi günübirlik gidip gelinebilecek çevre illere yönlendirmelerde bulunmasına neden oluyor.

Komşuda pişsin, bize de düşsün…

Binalara Universiade makyajı uygulanıyor...Erzurum'da yapılacak olan "2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları"na sayılı günler kaldı. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuları buluşturan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın 25.si, 27 Ocak ile 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Kış Oyunları dolayısıyla Erzurum genelinde tesisleşmenin %90’nın bitirilmesine rağmen konaklama rezervasyonlarında beklenen sorunlar yaşanmaya başlandı. Erzurum’da bulunan otellerin tümünün şimdiden rezerve edilmesi, yetkililerin konaklama sorununu çözmek için Bayburt, Erzincan, Kars gibi günübirlik gidip gelinebilecek çevre illere yönlendirmelerde bulunmasına neden oluyor.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Konaklama Komitesi Başkanı Murat Akın, talebin fazlalaştığına dikkat çekerek, ''Bu konuda biraz fazla talep var. Bu nedenle biraz yer sıkıntısı çekiliyor, ama bizim yapabileceğimiz bir şey yok maalesef. İnsanlara en ufak konaklama yerini bile tavsiyede bulunuyoruz'' diye konuştu.

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk ise yaptığı açıklamada, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın bölgede özellikle turizm alanında lokomotif görevi gördüğünü söyleyerek, Kış Oyunları dolayısıyla hazırlıkların son aşamaya geldiğini fakat şimdiden konaklama rezervasyonlarında sorunlar yaşandığını ifade etti. Öztürk, Palandöken Dağı'nda bulunan 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin toplam 2 bin 500 yatak kapasitesi bulunduğunu bildirerek, "Şehir merkezinde hem turizm belgeli hem de belediye belgeli kaliteli otellerimiz var. Bununla ilgili de yatak kapasitemiz binin üzerinde. Ayrıca ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarımıza ait 2 bine yakın yatak kapasiteli misafirhaneler var. Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Merkezi ile bölge ve il müdürlüklerimizin misafirhaneleri yer alıyor. Yani toplam yatak kapasitemiz 5 bin civarında.'' dedi.

"Bayburt ve Erzincan gibi iller, oyunlardan faydalanabilecek.''

Öztürk, konaklama konusunda merkezdeki ve Palandöken Dağı'ndaki otellerin rezerve edilmiş durumda olduğuna değinerek, ''Yakın ilçelerde bulunan otellere yönlendirmelerimiz başladı. Oyunlarla birlikte, çevre ilçe ve illerin de yatak kapasitelerinin dolacağına inanıyorum. Örneğin Kars'ın Sarıkamış ilçesi, Bayburt ve Erzincan gibi günübirlik gidilip gelinebilecek mesafedeki il ve ilçelerimiz de bu oyunlardan faydalanabilecek'' dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.