Kalecik’te kupa coşkusu

İstanbul’da geleneksel olarak sürdürülen gurbet kupasının kazananı Kalecik Köyü kupa coşkusu yaşadı.

Kalecik’te kupa coşkusu
Bayburt Postası - İstanbul’da geleneksel olarak sürdürülen gurbet kupasının kazananı Kalecik Köyü kupa coşkusu yaşadı. Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından bu yıl 14. Kez düzenlenen şampiyonada kupanın sahibi olan Kalecik Köyü takımı Kalecik Köyü’nde düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını aldı.

Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk ÇOŞKUN, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ve davetlilerin katıldığı törende bir konuşma yapan Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Kılıçalsan, kupanın sahibi olan Kalecik Köyü takımını kutlayarak, gurbette Bayburt’u yaşamak ve yaşatmak için düzenlenen etkinliklerde biri olan gurbet kupasının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.




“İkametgah kampanyası Bayburt’un kurtuluş reçetesi”


Konuşmasında, “Bayburt’u seviyorum ve Bayburt’a ikametgahımı alıyorum’ kampanyasına da değinen Kılıçaslan, “Bu kampanya Bayburt’un kurtuluş reçetesi. Bayburt’ta çöp sorunu, yol sorunu ve buna benzeyen birçok sorun var. Bu sorunların sebebi belli, Bayburt 75 bin nüfusuyla ekonomik anlamda alması gereken yardımı devletimizden alıyor, ama yazın yaklaşık 140 bin nüfusa ulaştığı için Bayburt hizmetlerinde zorlanıyor. Bayburt’a gelerek 3 ay veya 6 ay zamanını geçiren çok değerli hemşerilerimiz bir kere olsun ikametlerini Bayburt’a almaları lazım. Arkadaşlar değerli Valimiz ve Belediye Başkanımızın nüfuslarını Bayburt’a alan köylülerime sürprizleri var. İnşallah bu fikri hareketliliği harekete dönüştürürüz 31 Aralık 2014 de kadar Bayburt’a 10-15 bin nüfus taşımak istiyoruz bu anlamda katkılarınızı bekliyoruz.”

Organizasyonda emeği geçenlere plaketlerin verilmesinin ardından bir konuşma yapan Vali Ünlüer ise, “Bir zamanlar futbol oynayan biri olarak, böyle bir futbol takımına kupa verdiğim için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Keşke bizde o yaşlarda olup oynasaydık. Hale o günleri arıyoruz, bunun kıymetini bilin top koşturmak o yaşta olmak çok güzel bir şey” dedi.

"Bayburt nüfusunu 15-20 bin artırabilirsiniz"

Vali Ünlüer, ikametgah kampanyasına da değindiği konuşmasında vatandaşlardan 31 Aralık tarihinde Bayburt’ta nüfus olarak gözükmeleri gerektiğini belirterek, “Bayburt çok iyi organize olan bir il, Bayburt Türkiye’de en fazla dernekleşmenin olduğu, sosyal medyayı takip eden bir il, yani sosyal medya içerisinde bu organizasyonu yapıp Bayburt nüfusunu 15-20 bin artırabilirsiniz. Ordu 52 bin, Tunceli 8 bin 500 nüfus taşıdığı bir ortamda eğer Bayburt yapamıyorsa ben buna inanamıyorum, Bayburtlu yapar, yeter ki biz bu hedefi koyalım” diye konuştu.

Tören yemek ikramının ardından şampiyonluk kupasının protokol üyeleri tarafından takdim edilmesiyle son buldu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 10 yıl önce

ramazanın 3 . günü işine son verilen belediyede çalışan iş kur işçileri ne yedi ne içtiler haberiniz var mı? bunu başka bir parti yapsa kıyameti koparırdı akp liler Avrupa da kullanılan her oyun türkiye ye bedeli 301 tl olmuş bu kıyaslama sizlerin nasıl bir anlayışla bu ülkeyi yönetiyorsunuz gösteriyor