İstatistikler ne diyor?

3. Lig’e yükselebilmek için BAL Ligi’nde son kozlarını paylaşacak olan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ve Mardinspor için istatistikler ne diyor? Sizler için araştırdık.

İstatistikler ne diyor?
Bayburt Postası - Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lig’e yükselme play-off finalinde bugün oynanacak olan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor - Mardinspor karşılaşmasına saatler kaldı.  BAL Ligi 1. Grup şampiyonu Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ve BAL Ligi 2. Grup şampiyonu Mardinspor arasında oynanacak karşılaşmaya Malatya’nın İnönü Stadı ev sahipliği yapacak. Saat 15.30’da başlayacak zorlu mücadeleyi Öner Fırat yönetecek.

Sezonu gruplarında lider olarak tamamlayan iki şampiyon takımın 3. Lig’e yükselebilmek için son kozlarını paylaşacağı karşılaşma öncesi istatistikler ne diyor? Sizler için araştırdık.

Biri skorer, diğeri ise zor gol yiyen iki takım tarihinde ilk defa karşı karşıya geliyor. İşte istatistiklerle iki takım.

12 yıllık özlemi bitirmeye aday: Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor

2001-2002 sezonunun ardından profesyonel liglerde takımı olmayan iller arasında yer alan Bayburt'un 12 yıllık özlemini bitirmeye çok yakın olan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un önünde tek bir 90 dakika kaldı. Sezonu grubunda lider olarak tamamlayan temsilcimiz, başarılı bir istatistiğe sahip.

BAL Ligi’nin en skorer 4 takımından biri olan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor grup maçlarında rakip fileleri 63 kez havalandırırken, kalesinde 18 gol gördü. 26 maçın 20’sini kazanan Bayburt temsilcisi, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Ligi en yakın takipçisinin 9 önünde 64 puanla tamamladı. Grupta son 6 maçını üst üste kazandı, son 12 maçtır da mağlubiyet yüzü görmedi. Takımın en golcü ismi 14 golle Recep Serkan Çetintaş. Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'da 26 maçta, dört oyuncu kırmızı kartla cezalandırılırken, sezon boyunca futbolculara toplam 46 sarı kart çıktı.

Sıkıntılı ama güçlü: Mardinspor

2012-2013 sezonunda yaşadığı mali sıkıntılardan dolayı ligi son sırada tamamlayarak, bölgesel amatör lige düşen Mardinspor, bu sezon mücadele ettiği BAL Ligi 2. Grup’ta şampiyon olmayı başardı. Tekrar 3. Lig’e yükselebilmek için play-off’ta temsilcimize karşı mücadele edecek olan Mardinspor, Tatvan Gençlerbirliğispor ile haftalardır süren şampiyonluk mücadelesinin ardından sezonu 55 puanla lider tamamladı.

Grupta 17 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan kırmızı lacivertliler, 11 grupta toplam 160 takımın mücadele ettiği BAL Ligi’nin en az gol yiyen 4 takımından biri.  24 karşılaşmada rakip filelere 37 gol atarken, kalesinde gördüğü gol sayısı ise 10. Grupta son 5 maçını üst üste kazandı, son 9 maçtır da mağlubiyet yüzü görmedi. Takımın en golcü ismi 9 golle Hasan Sincar. Bu sezon en fazla kart gören takımlardan biri olan Mardinspor'da futbolculara 64 sarı kart çıkarken, 9 oyuncu da kırmızı kartla cezalandırıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
omer ilikci 10 yıl önce

Sampiyon bayburtspor gonlumuz sizinle haydi bastir haydi bastir....69

Avatar
omer ilikci 10 yıl önce

Sampiyon bayburtspor gonlumuz sizinle haydi bastir haydi bastir....69